RECEPT ZA SREĆU

RECEPT ZA SREĆU


Moj omiljeni duhovni učitelj, autor i motivacijski govornik kaže; „Svrha života je postizanje sreće. Sreća je cilj svih ciljeva. Većina ljudi smatra da sreću uzrokuju uspjeh, gomilanje bogatstva te održavanje dobrog zdravlja i dobrih odnosa.”

“Društvo čini golem pritisak na usvajanje stava da ta postignuća znače isto što i postizanje sreće. Međutim, to je pogreška. Uspjeh, bogatstvo, dobro zdravlje i zdravi odnosi posljedice su sreće, a ne njezini uzroci.“

Postoji li uopće neki univerzalan recept za sreću? Jedini točan odgovor na ovo pitanje je: naravno da ne postoji! Da, ne postoji onaj koji pristaje svima, kao što nema niti uputstva po kojima treba ići korak po korak i na kraju ako ste ih dobro pratili uspješan rezultat je neizbježan.

U našim razmišljanjima i premišljanjima, većina dolazi do zaključka da sreća dolazi kada posložimo određeni segment u životu kao posao, odnos, vezu, brak, financijsku konstrukciju, kuću, stan, auto, a onda i kada se i većina toga konačno posloži i dalje smo nesretni. Ili kada posložimo jedan dio, drugi se opet uruši ili u nekom trenutku sruši se, baš sve, pa čak i više puta u životu. I tako jedan korak naprijed, dva unazad i pitamo se ima li to sve uopće smisla?

MOŽEMO LI SAGLEDATI ŠIRU SLIKU?

Prvi korak, što je ujedno i jedino ispravno, je zagledati se u sebe i pitati se koliko smo u stanju prihvatiti situacije u kojima smo se našli i da li možemo sagledati širu sliku. I uvijek se radi o onom najtežem dijelu za savladati, a to je svakako prihvaćanje. Zašto nam je to uvijek tako teško? Zato jer je najteže prihvatiti sebe i priznati si da sve kreće od nas, a ne od okoline i utjecaja kojeg ona ima na nas. Nije stvar u vanjskome svijetu, nije problem u drugima, već u našim uvjerenjima, u našim kočnicama i u našem egu koji nas stalno podsjeća na to.

Pročitaj  Nikada, nikada ništa ne čekajte.

Kada nismo spremni sami sebi priznati vlastita ograničenja, pogreške i mane, skloni smo okrivljavati druge za ono što se dešava nama. Svaki izazov kojeg nam život stavi na put uči nas nečemu i kada ga ne savladamo ponavljat ćemo lekciju dok ne naučimo. Nerijetko tada preskačemo preko problema i odgađamo njihova rješenja u nadi da će se nešto brže posložiti ili riješiti.

PROMJENA NE DOLAZI PREKO NOĆI

Ništa se ne događa preko noći i ne postoji taj čarobni štapić, kao ni dobra vila koja će napraviti promjenu u jednom trenu. No postoji, ono nešto, što dolazi iznutra, ona želja, volja, snaga ili kako god to imenovali, što ti ne da da odustaneš, što te tjera naprijed, što ti šapne kad ujutro otvoriš oči, da još imaš razloga za ustati, boriti se, dati, primiti, voljeti, smijati se.

Prolazeći godinama svoje lekcije, naučila sam biti sama, nisam željela, nisam mislila da ću morati, ali u jednom trenutku u životu dogodi se preokret i uvidiš da je to jedini način za krenuti, možda iz početka, a možda samo krenuti jer ti se čini da sve stoji i ti zajedno sa svim tim. Pokupiš ono što je ostalo od tebe nakon svih valova i brodoloma, i naučiš plivati u oluji tražeći kopno kojeg dugo nije bilo na vidiku. I kad misliš da je svemu kraj, odjednom ugledaš svjetlo i shvatiš da u stvari sve tek počinje.

Nakon svega, kad posložiš sebe, kad u sebi pronađeš način da izraziš ono najbolje zbog čega si došao na ovaj svijet, kada spoznaš da postoji viši razlog za sve, i da je život doista lakoća postojanja bez obzira kako se težak, nemoguć i beznadan činio, pa čak i bez obzira koliko dugo je bio takav, dolazi nagrada. Za sve ono što si činio dobro u životu, za sve ono što si dao bez očekivanja, za sve ono što si uložio i za sve ono u što si vjerovao kada nitko drugi nije bio tu da vjeruje s tobom i u tebe. I tada spoznaš sreću unutar sebe i shvatiš kako ona nije uvjetovana ničim izvana, i to je jedini dobar i zdrav temelj na kojem možemo izgraditi sretan i ispunjen život kakvom svi težimo.

Pročitaj  Ime boga je jednostavna vibracija koja u neuronima mozga potiče sjećanje na prapočetak

Objava RECEPT ZA SREĆU pojavila se prvi puta na Mirjana Petković – Lakoća Življenja.Vir

Licencirani sam Life Coach, Heal Your Life Teacher, Wingwave Coach, Relax Kids Coach, Učiteljica Autogenog treninga, NLP Master, Theta Healing Practitioner, Shamballa Practitioner i Obiteljski Aromaterapeut. Kroz radionice i individualni rad primjenjujem licencirane tehnike i coaching metode
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email