Retrogradni Merkur u Blizancima – igra sjena i otkrivanje skrivenog


Svibanj je jedan od onih mjeseci u godini koji pokreće promjene nakon kojih ne može više po starom. Prvo je Jupiter prešao u znak Riba, potom je Saturn krenuo retrogradno, pomrčina Mjeseca u Strijelcu, a na red je došao i Merkur koji će 29. svibnja krenuti unatrag i vraćati se znakom Blizanaca sve do 22. lipnja.

Generalno govoreći, odvija se veliko čišćenje. Ono što je zakopano ispod površine izlazi na svjetlo dana. U prilici smo vidjeti stvari kakve one jesu, a ne kakvima želimo da budu. No to je proces i ništa ne ide preko noći. Zato svi koračamo u skladu s vlastitim mogućnostima i kapacitetima.

Poznato je da retrogradni Merkur vraća u prošlost, donosi usporavanje i to s razlogom – odvoji se da bi bolje vidio.

Vrati se unatrag i pogledaj ono što je bilo iz mirnije perspektive. Daj si vremena da se okolnosti odmotaju pred tobom.

Ne žuri sa zaključcima, prosudbama. Budi onaj koji promatra, bez da se uvlačiš u dramu.

Želite li nešto reći, tražite li odgovore, i za to će trebati vremena da sjednu na pravo mjesto. Sada se puno toga preslaguje. Treba vremena da kockice sjednu na svoje mjesto. Zato ne treba žuriti.

Pročitaj  Saturn u Ribama – vrijeme u kojem maske padaju

Na materijalnoj razini ovaj Merkur može donijeti nesporazume u komunikaciji, poteškoće u prometu, kvarove mobitela i prijevoznog sredstva, kao i malo unerediti sve one teme koje su vezane uz učenje, obrazovanje, odnose s rođacima. Nešto se kvari, nešto gubimo pa pronalazimo, nešto popravljamo.

Vraćamo se unatrag, razmišljamo o nedavnim iskustvima, nalazimo se s osobama koje nismo dugo vidjeli. Iz nekog razloga to može biti korisno.

Misli nam nisu najjasnije. Kao da lete u različitim smjerovima, sve do trenutka dok sve ne sjedne na svoje mjesto i doživimo onaj AHA trenutak.

Napravite malu inventuru svog života. Pokušajte vidjeti koji dijelovi vas ili vašeg života zahtijevaju samoobnovu i obnovu.

Riješite se viška predmeta, svega onoga što više ne koristite, a zauzima vam prostor.

Budite oprezniji prilikom slanja poruka, provjerite da li su došle na pravu adresu.

Budući da će se ovaj retrogradni Merkur spajati s Neptunom u izazovnom aspektu, vrijeme je da razgrnete zavjese iluzija. Lažne maske padaju. Tajne se otkrivaju. Manipulacije više ne bi trebale prolaziti.

Izvucite najbolje iz ovog utjecaja. Budite svjesni promatrač svog života i dopustite da vam iskustva pokažu istinu. Neka se um malo odmori.

Pročitaj  Samo vezanje pažnje uz ritmičku tjelesnu funkciju vodi do spontane spoznaje

Photo by Julijana Oremović

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email