Retrogradni Merkur u Raku – povratak u prošlost


Od 18. lipnja do 12. srpnja, Merkur će se kretati unatrag. Sve će početi na 14. stupnju Raka, a završit će na 5. stupnju tog znaka kada će se Merkur pokrenuti prema naprijed.

Ovoj lipanjskoj sezoni retrogradnih planeta (Venera, Jupiter, Saturn, Pluton, a od 23.6. i Neptun), pridružuje se i Merkur. Znači ako vam je dosad bilo čudno i neuobičajeno razdoblje, u narednom razdoblju možete shvatiti i zašto je tome tako.

Budući da se stvari ne odvijaju po planu ili idu nešto sporije, a odluke se teže donose (dileme, sumnje), sada imate više vremena vidjeti, shvatiti, promotriti. Ako je to dobro za vas i od nečeg odustati na neko vrijeme, povući se i razmisliti.

Ova retrogradna faza Merkura uključuje veliku osjetljivost. Misli utječu na osjećaje, riječi koje izgovaramo provociraju tuđe osjećaje, ono što čujemo nas osjećajno dotiče. Teme vezane uz dom, obitelj, stanovanje i odnose s roditeljima mogu biti značajne jer donose novi ciklus događaja koje će u neposrednoj budućnosti biti riješene, naravno pod uvjetom da djelujete na tom planu.

Opet se lovimo u koštac s nedovršenim razgovorima. Ono što nije dovršeno sada dolazi prema nama. Možda je riječ o osobi iz prošlosti, bivšem partneru, prijatelju, kolegi. Promatrajte što se događa tijekom ovog ciklusa i prihvaćajte nova iskustva koja vam zasigurno donose neku poruku.

Pročitaj  Merkur u Strijelcu – samo iskreno, molim!

Neke od tema koje su vas zaokupljale od početka 2019., sada mogu biti značajne. Očekujte njihov povratak kako bi mogle biti dovršene, kako biste jasnije shvatili što je na stvari i iz toga nešto naučili i prestati ponavljati iste pogreške.

Promotrite i pokušajte shvatiti koje ste obrasce ponašanja i programe naslijedili od svojih roditelja i ako vam štete, promijenite ih. Stvorite nove, sigurnije temelje svog života.

 

Ne ulazite u emocionalne drame.

Zatražite podršku ako vam zatreba.

Imate strpljenja za neizvjesnost i odgode.

Radite na poboljšanju bliskih, rodbinskih odnosa kroz razgovore koji ‘čiste prašinu’.

Popravite oštećenja u domu.

Ako niste sigurni što reći ili odgovoriti, dajte si vremena.

Pospremite dom, oslobodite se viška stvari.

Nešto što je skriveno ili ‘zakopano’ izlazi na površinu.

 

Zanimljivo je da nam pod retrogradnim fazama nekih planeta, a sada ih zaista ima i više nego dovoljno, često dolaze neki sudbinski događaji, karma se čisti, neke događaje ne možemo izbjeći. Upravo zbog toga, budite strpljivi i blagi prema sebi. Prihvaćajte ono što vam dolazi, djelujte najbolje što možete i vidjet ćete kako će se okolnosti dobro rasplesti. Izlazak iz tog labirinta donijet će veliko olakšanje.

Pročitaj  Merkur u Raku – onaj na koga intenzivno mislite, misli na vas

 

 

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email