Retrogradni Merkur u Škorpionu – pogled u prošlost, dovršite nedovršeno


Od 14. listopada do 3. studenog Merkur se kreće unatrag i pridružuje se i Marsu koji je u istom retrogradnom stanju od 9. rujna.

Vrijeme je čišćenja, revizije, retrospekcije i novih uvida.

Neke tajne izlaze na površinu, moguće i mutne radnje.

Čuvati se prevara i kriminalnih radnji.

Stvari koje su gurnute pod tepih, sve ono od čega okrećemo glavu, a bitno je, dolazi nam na uvid.

Vraćamo se unatrag, u neke odnose ili situacije koje nismo dovršili kako bi ih ovaj put bolje shvatili, posložili i arhivirali.

Pod retrogradnim planetima često ne znamo točno što činiti i kuda ići, stvari dolaze s odgodom, informacije sporije teku, pa je jako važno biti promišljen i ne odlučivati dok nismo sigurni.

Dobro je dati povjerenje životu da se pokaže što jest, djelovati najbolje što znamo i možemo.

Budite pažljiviji u komunikaciji kako vam ne bi promakle neke važne informacije.

Dobro je voditi više računa o poslovima koji su vezani uz banke, zajmove, neplaćene račune, financije, sve što je posuđeno, a nije vraćeno.

Ovo je i vrijeme u kojem je dobro vidjeti imamo li dovoljno hrabrosti jasno komunicirati neke stvari kako bismo otklonili prepreke zbog kojih ne možemo uspostaviti povjerenje, bliskost i intimnost.

Tijekom svog retrogradnog kretanja Merkur će se dvaput suočiti s Uranom (jednom već jest 7.10.) te sa Saturnom s kojim je već bio u napetom aspektu 23. rujna.

Pročitaj  Praktični primjeri četiri funkcije svijesti u odnosu

Ovo je samo znak da se neke lekcije ponavljaju sve dok se ne usvoje. Vraćamo se unatrag, da bismo u budućnosti mogli prema naprijed. Okolnosti se čiste i pokazuju do kraja. Nemamo prostora za uzmak. Vjerujem da svatko od nas ima neku svoju temu koja mu je trenutno u fokusu. I sve ovo što se sada događa priprema nas za prekretnicu koja se događa, odnosno započinje krajem godine.

Važni datumi!

19. i 20.10., 16. i 17.11. Merkur opozicija Uran

Usporite. Ne brzajte sa zaključcima i prosudbama. Izgovarajte stvari pravodobno. Dopustite si vidjeti okolnosti iz više perspektive. Donose se neke odluke financijske i materijalne prirode. Događaji mogu biti povezani s okolnostima s kojima ste se prvi put susreli oko 7. listopada.

31.10., 1., 5., 6. i 7.11. Merkur kvadrat Saturn

Riječ je o napetom aspektu koji je pokrenuo neke događaje još oko 23. rujna i sada slijedi nastavak. Teme koje obuhvaćaju ovaj aspekt vezane su uz odnose, ugovore, parnice i kvalitetu komunikacije s drugima. Moguće je da se pojavi nezadovoljstvo na poslu ili kvalitetom neke usluge koja vam je bitna. Često se pojavljuje i krivnja, mentalna zasićenost, osjećaj da nam ništa ne ide od ruke te preopterećenost obavezama.

Pročitaj  Mlađak u Ovnu – nešto novo se rađa

Photo by Emerson Lima on Unsplash

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email