Romantična ljubav | Vedski jyotish

Romantična ljubav | Vedski jyotish


Romantična ljubav

Romantična ljubav je snažno iskustvo  jer  takav odnos nudi oslobođenje od stanja ukorijenjena straha i osjećaja ne potpunosti, gdje se pokušava stupiti u kontakt s svojim polaritet om u drugome. Na tjelesnoj razini, mi nismo cjelina i zato nastaje privlačnost između muškarca i žene gdje nastaje strast da bi se što prije izbrisao strah i da bi se povratili u stanje djetinjstva, gdje smo se osjećali sigurnima kao u maternici. Na najdubljem nivou, mi se želimo riješiti dvojstva i vratiti u stanje djetinstva, a to se najviše manifestira kroz seksualnost kao najdublje iskustvo na tjelesnom nivou. Međutim, to je dio naše prirode i obično se ona predstavlja kao konačna, a ona je samo pokazatelj potrage za dubljim stanjem kojeg ne razumijemo i zato seksualnošću neprestano pokušavamo pronaći to stanje jedinstva. Ipak, potraga za  jedinstvom puno je jača na psihološkoj razini jer se poistvojećujemo s umom koji nam neprestano govori o dvojstvu i da smo nepotpuni.
Ego je stvorio um, strah je pravilo života, kao i osjećaj nedostatka. Ego misli da će odnos riješti problem i to se događa na samom početku.  Zaljubljenost daje smisao: a to je osjećaj zaljubljenosti. Imamo ispunjenje jer sada volimo. Činjenica da se osjećaj vlastitog ja temelji na vanjskom svijetu. Važno je samo to što podsvjesni  osjećaji necjelovitosti, straha, nedostatka i neispunjenosti sada ne postoje. Ako u odnosima doživljavate emocionalno nasilje i slično, tada ste ljubav zamijenili vezanošću ega i ovisnošću. Mi ne znamo da istinska ljubav nema suprotnosti. Većina ljubavi je snažna potreba ega za potpunijim i dubljim osjećajem vlastitog ja, potreba koju partner privremeno ispunjava. To je ono čime ego stvara trik koji izgleda kao spasenje. Kad se partner ponaša drugačije, on pokazuje svoju osobnost i tu nastaje prava ljubav, a to je mjesto na koje se rijetko stiže.
  Kada dođe trenutak da droga ne djeluje, kad se ti bolni osjećaji pojave, osjetit ćete ih još snažnije nego prije, a istodobno ćete partnera smatrati uzrokom tih osjećaja. Svaka ovisnost izrasta iz nesvjesnog odbijanja da se suočite s vlastitom boli i da prođete kroz nju. Svaka ovisnost počinje bolom i završava bolom. Izbjegavanje odnosa u pokušaju izbjegavanja bola, također nije odgovor. Bol je i dalje prisutna. Mi jedino u trenutku kada promatramo svijet i ne vežemo se za prošlost i budućnost, možemo isključiti um i dvojnost. Sve dok se vraćamo u dvojnost i um, mi osjećamo bol i tugu. Naše biće, kada se spustimo u sebe, govori potpuno drugačije: da imamo ljubav i da sve što nam treba imamo u samom sebi. To se postiže smirivanjem uma kroz meditaciju i mijenjanjem stajališta prema svijetu koja govore o krivoj logici.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Nedjelja- Ne donosite odluke | Vedski jyotish

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email