Sadhe satti Robert de Nira

Sadhe satti Robert de NiraRobert Anthony De Niro Jr. rođen 17. kolovoza 1943.g. američki je glumac, producent i redatelj koji ima američko i talijansko državljanstvo. Posebno je poznat po svojoj suradnji s redateljem Martinom Scorseseom. Dobitnik je raznih priznanja, uključujući dvije nagrade Oskar, nagradu Zlatni globus i dr.
Njegova natalna karta govori o odricanju i odgovornosti prema svojoj profesiji, ali ne i u odnosima. Pošto nećemo ulaziti u sve aspekte natalne karte, objasnit ćemo samo ono što se odnosi na sadašnje razdoblje. Prije Sadhe sattija procjenjuje se da je Robert De Niro imao vrijednost od 350 milijuna dolara. Nešto prije Sadhe sattija je započeo skupi razvod jer ovo razdoblje uvijek donese neki težak događaj, a pošto je uložio veliki novac u lanac restorana, pandemija je odradila svoje. Da bi stvar bila gora Saturn mu je prešao preko natalnog Kethua ili Južnog Mjesečevog čvora što donosi poslovne promjene ili kraj jednog posla, te alimentacija koju mora plaćati ženi doveli su ga do velikih dugova poreznoj upravi. Njegova žena Grace Hightower bila je rastrošna što govori i njegova natalna karta o ženi koja će imati megalomanske financijske potrebe. Možemo reći, klasični primjer Sjene koju je projicirao u nju dok Sadhe satti govori kakva je njegova Sjena. Ona je bila projekcija u kojoj je upao u klasični muški obrazac u kojem nakon moći dolazi ekstravagantan brak. Sadhe satti je pokazao samo ono što je bilo ispod, ali i njegove strahove. Mnogi bogati ljudi koji su izašli iz siromaštva znaju se vraćati u nesvjesne obrasce  svojih predaka tj. siromaštva. Dakle, Sadhe satti ili Saturn koji je u tijelu kod početka kralježnice i karlice govori o dubokim strahovima i ono što je potisnuto duboko u nama, ako nije riješeno Saturnova Sjena zvuči će sve ono što je nesvjesno i način kako funkcioniramo.
Momentalno Robert De Niro snima reklame i sve moguće filmove kako bi se izvukao iz dugova, a tek je na početku Sadhe sattija, odnosno sljedeće godine će mu biti još teže. Možemo reći, da će i njegovo zdravlje biti jako loše tako da je Robert De Niro u situaciji u kojoj se ponovno bori za život. Jednostavna prezentacija mita o zemaljskom raju kao i kod kralja Mida koji sve dodirom pretvara u zlato, Saturn pokazuje Sjenu ako ona nije integrirana, pogotovo onda kada život predstavljamo jednodimenzionalno kao što ga na taj način prezentira znanstveno materijalistička civilizacija. Iako ovakvih primjera ima jako puno i mogu se provjeriti jyotishem odnosno postoje i statistički podaci o učincima ovog i drugih razdoblja, nepriznavanje ovih podataka pokazuje da je znanost dogma odnosno da živimo u ideologiji pogotovo vidljive za vrijeme pandemije.
Sigurno jedan od najboljih glumaca pokazuje nam kako možete imati razvijene dvije funkcije svijesti prema Jungu i astrologiji: vatru i intelekt, dok je funkcija vode ili osjećaje te zemlje ili realnosti slabo razvijena i pretvara se u njegovu Sjenu koja se pokazuje na prezentirani način. Jung nas ovdje može podsjetiti na njegovu konstataciju da živimo u predpsihološkom razdoblju ili u paleolitskom dobu u pogledu psihe.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Uživalačka kultura WotanaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email