Saturn i Pluto preporađaju – kraj i novi početak


U siječnju nas očekuje fatalna konjunkcija dva energetski teška planeta, Saturna i Plutona koji će se susresti na 22 i 23 stupnja Jarca.

Posljednji put smo ovom spoju svjedočili smo u studenom 1982. u znaku Vage. Moguće je da će se zbivanja u siječnju nadovezati na temu koja se odvila u tom razdoblju. Ako ste pak rođeni u tom razdoblju izgledno je da vas čeka jedna velika prekretnica u životu.

No prekretnica, promjena, odluka je pred svima nama. Pitanje je samo hoćemo li osvijestiti što trebamo radikalno promijeniti, odnosno koje uvide nam šalju ova dva planeta.

Neki će odraditi karmički zadatak. Zaokružiti jednu priču u svom životu i reći – ovako dalje više ne ide. Nešto moram promijeniti kako bi bilo bolje.

Da, po starom više ne ide.

Saturn je planet strukture, vremena, prošlosti, sudbine, autoriteta, ambicija i odgovornosti. Tik uz njega naći će se Pluton koji ima tu moć dubinski i korjenito transformirati. On je taj koji usmrćuje, privodi kraju, i traži potpunu regeneraciju. On je simbol Feniksa koji se rađa iz pepela i kreće u novi život.

Da bismo mogli krenuti prema naprijed, nešto trebamo ostaviti iza sebe.

I možda nije slučajno da nas ovo čeka baš u prvom mjesecu nove godine. Upravo je to vrijeme kada trebamo preispitati, uvidjeti koje su to labave strukture i gdje su truli temelji, odnosno mjesta na kojima najčešće padamo i doživljavamo bol.

Kada to shvatite, potrebno je provesti promjenu. Promijeniti neke navike i obrasce ponašanja. Neodrživo je ići istim putem. Previše će boljeti, previše je tereta. Znači fokusirajte se na odnos, situaciju, osobu, na svoje postupke, na točno određenu temu koja vas je pratila u posljednjih nešto manje od godinu dana. Vjerujem da ćete znati ili barem naslutiti o čemu je riječ. Došlo je vrijeme da stavite točku, odustanete, odete, završite, kažete ‘ne’.

Pročitaj  Retrogradni Merkur u Ribama – učite iz prošlih iskustava

Ovi planeti nemilosrdno nas suočavaju sa stvarnošću. Kao da ćemo progledati i jasno vidjeti što je moguće, a što je puka iluzija.

Sada učimo kako postupati odgovorno, priznati propuste, kako se ponašati kao odrasla osoba koja shvaća da nije samo problem u drugima, već i u nama, odnosno da smo mi ti koji imamo moć promijeniti sebe i donijeti odluke koje kvalitetno mijenjaju naš život.

Pustite iz svog života…

…ono što nije vaše

…ono što više nema svrhu, smisao, ne može se dalje razvijati

…ono što je pregazilo vrijeme

…čežnju za prošlošću koja je davno mrtva

…ljude, odnose, poslove koji vas iscrpljuju

…navike koje vam štete

…izbore koje ponavljate, a vode vas u probleme

…sve što vam nanosi bol, tugu, osjećaj težine

…sve što vam oduzima sposobnost stvaranja i uživanja

Pustite sve ono što ste se toliko trudili popraviti, poboljšati, a nije vam pošlo za rukom. Kada to učinite, možda će zaboljeti, rastužiti, ali stvorit će se predivan prostor za novi početak.

Da bi se nešto novo rodilo, staro sada mora umrijeti.

Napravite odlučan rez.

Pročitaj  Istraživanja nekolicine harvardskih psihologa pokazuje da je snaga stava i način...

Budite jači od svojih strahova i nesigurnosti.

Ne vraćajte se unatrag ako u prošlosti nema više ničega za vas.

Svaki otpor promjeni baca vas još dublje u ponor.

Saturn i Pluton traže praktičan pristup, jasnu definiciju kuda dalje želimo ići i što želimo ostvariti. Sada možemo materijalizirati ono što je dobro za nas, ono što ima dugoročnu vrijednost i smisao za naš život.

Kako će se ovaj planetarni spoj manifestirati na vaš život, može se jasno vidjeti iz vašeg osobnog horoskopa, ali i iz priče kroz koju prolazite unatrag godinu dana.

Velike promjene su na pomolu. Otvorite oči i birajte samo dobro za sebe.

Sretno!

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email