Saturn kao nosilac karme u odnosima

Saturn kao nosilac karme u odnosimaSaturn je nosilac karme i tamo gdje se nađe u natalnoj karti, pokazuje gdje su vaše energetske blokade, slabosti i strahovi. On predstavlja područje vašeg života gdje će biti potrebno najviše koncentriranog napora i discipline kako bi ga svladali i pobijedili. Ipak, to također ukazuje na aspekte života, što može postati vaša najveća snaga ako ste se spremni suočiti sa svojim strahovima i poteškoćama iskreno, te raditi s njima strpljivo.
Saturn u 7. kući
Sve što se tiče braka i poslovnih partnerstva jest aspekt gdje ćete upoznati neke od svojih najvažnijih frustracija i najtežih izazova, ali ovdje postoji velik potencijal za rast duše.
Može doći do kasnijeg  braka, najviše zbog toga jer se ima osjećaj da se ne susreće onaj pravi. Ili, se oženiti ili udati za partnere koji ne mogu biti u potpunosti dostupni ili zadovoljiti svoje emocionalne potrebe. Nekada brak dolazi radi osjećaja dužnosti, obveze, pravilnog načina života, ili radi sigurnosti umjesto radosti. Ustvari, to je karmički brak u koji osoba ulazi kako bi na dubljoj razini okajao svoja loša djelovanja, ali ustvari, to je samo kažnjavanje koje mora osoba otkriti. Zapravo, to može biti i temelj vašeg izbjegavanja braka: to je nesvjesnost o tome da ćete se morati suočiti sa svojim osobnim demonima, slabostima, nedostacima i strahovima.
Prema tome, postoji osjećaj težine u srcu, umu i u braku jer se ujedno treba naučiti osoba predanosti koju izbjegava krivim odabirima onih partnera koje je povrijedio u prošlom životu.
Ako niste spremni ići dublje u pozadinu braka onda vam se on može činiti nesretnim i osjećat ćete usamljenost i nezadovoljstvo. To ne znači da bi trebali raditi mučenika od sebe i aktivirati arhetip žrtve iza kojeg se skrivate. Ovo je jedan od najdubljih položaja Saturna jer onaj tko je transformirao odnose taj je spreman na duhovno iskustvo jer se tu upoznaje drugi polaritet, a naš život se sastoji upravo od upoznavanja muškog i ženskog principa iza kojeg se skriva prosvjetljenje koje nije mit već je dokazivo barem neposredno kroz istraživanja koja nam nudi moderna znanost kroz ljude koji postižu to stanje. Bit je da odnosi imaju svoju svrhovitost i to onu duboku od čega se sastoji smisao života.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Vezanost za prošlost ne dozvoljava promjenuAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email