Saturn na zadnjem stupnju Jarca – neminovnost i suočavanje


U ponedjeljak 29. prosinca Saturn se pomiče na posljednji stupanj Jarca i tamo će ostati do 17. prosinca kada će se pomaknuti u znak Vodenjaka.

Svaki planet na posljednjem stupnju ima predznak neminovnosti, nekog kraja, rekapitulacije svega dosad proživljenog. Podvlačimo crtu ispod jednog životnog poglavlja, donosimo odluke koje ne možemo izbjeći.

Saturn je već bio na toj poziciji u ožujku i srpnju ove godine. Život nam se već tada počeo mijenjati usred vanjskih okolnosti (Covid, potres u Zagrebu). Uvidi i shvaćanja te događaji koji su tada bili prisutni u našem životu sada se pojavljuju ponovno kako bi ih mogli u potpunosti shvatiti i riješiti.

Saturn nas želi nečemu naučiti. Imamo priliku upoznati svoje strahove, osloboditi se njihovih okova, preuzeti odgovornost i donijeti odluke koje su bitne za našu budućnost. Kritika, stid, osjećaj zapletenosti u neke probleme, što god da se pojavi, sada imate priliku iscijeliti, kako biste u budućnosti lakše stvarali svoj život.

Sada je vrijeme za dovršavanje, priznavanje onoga što jest.

Nemojte pružati otpor promjenama. Otpustite iz svog života sve što vas blokira, tek tada dolazi nešto bolje.

Pročitaj  Mlađak u Vagi – što mi moji odnosi pričaju o meni

Slijedite svoj ritam, unatoč osjećaju neke neminovnosti i hitnosti. Nemojte žuriti, dajte si vremena da sagledate okolnosti iz više uglova.

Odnosi s autoritetima, starijim osobama, poslovni status podložniji su promjenama.

Ništa izvan vas nije odgovorno za vaš život. Samo vi. Mi smo ti koji uvijek imamo mogućnost izbora.

Promjenama u svom mikro Svemiru, otpuštanjem negativnosti, krivnje, straha, nemoći te preuzimanjem odgovornosti za sebe i svoj život, doprinosimo pozitivnim promjenama u kolektivnoj svijesti. Mi kao čovječanstvo se razvijamo. Povezani smo, sve je umreženo… Kada bismo toga bili svjesni, činili bismo više dobra jedni drugima, Zemlja bi postala ljepše mjesto za život.

Stare i neupotrebljive strukture se trebaju razgraditi, kako bismo stvorili bolje, produktivnije i smislenije. Ako nešto i izgubite u ovom razdoblju, nemojte žaliti. Idete prema boljem, vjerujte da možete više i bolje, da zaslužujete.

Imamo priliku izbora –  želimo li ostati u tami nesvjesnog ili izaći na svjetlo i pronaći smisao i svrhu svog života? Činiti dobro za sebe i druge, biti povezani u dobru, biti slobodni…

Na to nas poziva i susret Jupitera i Saturna na prvom stupnju Vodenjaka, 21. prosinca. Uskoro više…

Pročitaj  Ponedjeljak – Simbol pobjede

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email