Saturn rušitelj duhovnih projekcijaPoložaj Saturna u duhovnim kućama ruši religijske projekcije. Ako osoba religijski fanatik i ima Saturna u toj kući, tamo će pronaći rušenje projekcije. Ako ste kršćanin, hindus, budist, Saturn će vam srušiti to vjerovanje ukoliko se nalazi u toj kući. Ako ste bilo kakav fanatik bilo u znanosti, ili ljubavi, vaš Saturn ili Sjena ukoliko se nalazi u tom polju, razbiti će vam vaše uvjerenje.
John Cooper Powys kaže: “Vrag je svaki bog koji počinje zahtijevati poslušnost.” Bilo koji autoritet može postati vrag, bilo da je “New Age u obliku gurua; ili ortodoksni redovnik, ili Papa; ili znanstvenik, ili akademik; ili politički vođa. Oni to postaju kada se okrenu diskriminaciji drugih.
Istina ovisi o promatraču, ali ona u obliku duhovnog autoriteta postaje opasnost jer projekcija autoriteta ili Saturna postaje ono tamno. To je onaj dio nas samih u kojem ne donosimo odluku i on se pretvara u ono vanjski koje počinje manipulirati nama. Ako odbacimo potrebu da se individualno borimo da pronađemo ono što razumijemo da je istina, postajemo robovi Saturna koji će nas tokom života lomiti sve dok fanatizam vjerovanja u bilo kakav vanjski autoritet ne popusti.  Sve možete pretvoriti u gurua ako želite biti dijete kojem treba roditelj koji ima sve odgovore. Mi smo u osnovi lijena stvorenja, a ovisnost o duhovnim učiteljima samo je jedna od problema lijenosti koja se plaća jako skupo, kolektivnim negativnim događajima. Naime, dio Saturnove potencijalne velike snage je u tome što on u sebi nosi instinktivno znanje o važnosti povijesti i činjenici da će sve što se povijesno izgradi jednog dana umrijeti. Njegov proces provodi taj ciklički instiktivno znanje umiranja starog i onoga što je protivno razvoju. On nas manipulira autoritetom u onom djelu gdje smo najslabiji, ali je kao čavao u rani, svojim bili sve nas brže vodi prema cilju vlastite laži.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Predodžbe o muškarcima i ženamaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Kudja dosha- predstavlja problem za brak
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email