Saturn/Uran – vrijeme revolucionarnih odluka


Saturn u Vodenjaku i Uran u Biku stvaraju aspekt koji je pun tenzija i previranja. Možemo ga već sada osjetiti iako će u punoj snazi biti između 15. do 25. veljače. Ovo je jedan od važnijih utjecaja u ovoj godini, a ponovit će se opet kroz lipanj i prosinac ove godine.

Saturn je simbol prošlosti, tradicionalnog, konzervativnog, s njim stvaramo sigurnost i vrijednost te želimo čuvati stvoreno, dok je Uran sušta suprotnost. On je buntovnik i revolucionar koji ne poštuje pravila, osobito ona koja ga sputavaju, teži napretku i progresu, okrenut je budućnosti i ne može stajati na mjestu.

Najzanimljivije je što se konzervativni Saturn nalazi u progresivnog Vodenjaku, a progresivni Uran u konzervativnom Biku. Kao da su zamijenili mjesta, što može stvoriti dodatnu zbunjenost oko nekih situacija u kojima ćemo se naći narednih tjedana. Suočavamo se s izazovom, a upravo taj izazov nam omogućuje da stvorimo nešto bolje za sebe.

Njihov aspekt može stvoriti osjećaj frustriranosti, na način da se nađemo rastrzani između prošlosti i budućnosti. Odvija se neka borba, pobuna, kako u vanjskom svijetu, tako i unutar nas.

Pročitaj  Venera kreće naprijed – srce će progledati

Moguće je da tijekom ovog utjecaja dođe do nekog prekida, udaljavanja, kraja jer shvaćamo da ne uspijevamo nešto promijeniti nabolje, pa smo primorani posegnuti za nešto radikalnijim odlukama.

Borimo se protiv svega što nam oduzima ili sputava slobodu. Sada se možemo osloboditi nekih ograničavajućih tema u svom životu.

Postat će vam više nego jasno što više nije funkcionalno i korisno.

Osjećamo strah od izlaska iz sigurne zone, ali shvaćamo da je to jedini način. Vrijeme je da se oslobodimo od loših navika.

Neočekivani događaji potiču nas da nešto učinimo drukčije nego dosad.

Neodgovornost i nedosljednost nas ljute.

U vanjskom svijetu možemo očekivati pobune, ekonomske probleme i promjene na polju novih tehnologija.

Kako će se ovaj utjecaj odraziti na vas osobno, ovisi o pozicijama ovih planeta u vašem osobnom horoskopu, no izvjesno je da počinje proces promjene koji će se okončati krajem ove godine.

Nemojte se opirati promjenama, ali ih nemojte niti forsirati. Promatrajte što se odvija pred vama. Idite polako i promišljeno.

Pročitaj  Merkurovi zapleti – nešto se neočekivano pokazuje i otkriva

Slika: Banksy

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email