Saturnova alkemija emocija | Vedski jyotish

Saturnova alkemija emocija | Vedski jyotish


Saturnova alkemija emocija

Planete su sastavljene od istih elemenata kao i cijeli svemir, ali i čovjek. Željezo ima iste elemente kao i zlato, tako i emocije imaju iste sastojke. Emocija mržnje može kao i željezo postati zlato tj. ljubav. No, što bi to značilo u konkretnom primjeru?
Možda ste momentalno pod utjecajem Saturna i mislite da vam je teško, ali u vama se događa proces promjene jer suprotnost Saturna je Mjesec, a to znači da ograničenje koje vam je nametnuto od Saturna, ima za cilj transformaciju vaše emocionalne strane kroz koju učite. Možda vam je sada teško prihvatiti tu činjenicu, sada živite tu promjenu, a niste je svjesni i predstavlja vam problem koji ne znate objasniti pošto se odvija alkemijski proces promjene vaših emocija. Recimo, Mjesec je nepostojan, ali Saturn donosi rutinu. Majka kroz svakodnevnu brigu stvara postojanost na kojoj dijete može stvoriti utočište i povjerenje bitno za daljnji način života u kojem onda odrastao čovjek može stvarati postojanost.
Previše ograničenja ili djelovanje Saturna može nekim znakovima donijeti buntovnost, poput Lava, Ovna, Strijelca. Lav će samo vidjeti kako mu je uskraćena volja i moć djelovanja, Ovan neće moći biti prvi, a Strijelac će teško prihvatiti obveze i odgovornost.
Da bi Mjesec mogao voljeti, potrebna mu je disciplina i ograničenje Saturna, a njemu za razvoj treba energija Mjeseca odnosno emocija. Ako ste u Saturnovom razdoblju onda je potrebno vidjeti gdje se nalazi u vašoj natalnoj karti, kakvu vam alkemijsku emocionalnu promjenu donosi i kako će djelovati na vaš život. Recimo, slabo prihvaćanje emocija ili Mjeseca može donijeti nedostatak kalija organizmu.
Spoj Saturna i Mjeseca astrološki donosi kroz obitelj i majku hladne emocije i nerazumjevanje ženske energije ili učenje o ovoj transformaciji, bez obzira jeste li žensko ili muško, a od vas se traži prvo da prihvatite ležerniji i spontaniji pristup životu kako bi vidjeli svoju ukočenost, a onda kroz kreativniji pristup počeli govori o svojim emocijama i svakodnevno ih izražavati, bilo pozitivne ili negativne. Često bi na savjetovanjima vidio žene koje s ovim položajem stvaraju karijeru na koju tjera Saturn svojom Jarčevom ambicijom dok se puno manje naglasak stavlja na odnosima i obitelj. Oni još ne prepoznaju ovaj proces čak niti melankoliju koja je prisutna. Nedavno mi je mlada djevojka rekla da ona to uopće ne uspjeva, ali analizom njenih partnerskih odnosa u kojima smo se osvrnuli da mnoge detalje oko njenih pokazivanja osjećaja u odnosu, otkrili smo spomenutu hladnoću i teško izražavanje ženske energije.
S druge strane, ako ste momentalno možda izgubili partnera, niste svjesni da se u  vama pokrenuo Saturnov alkemijski proces rastvaranja krivih shvaćanja odnosa. Saturn nosi osjećaj patnje. Ovaj stari proces transformacije emocija, donosi puno dublje tumačenje samih emocija odnosno radi se o prastaroj psihoterapiji koja je orijentirana na dublju preobrazbu.
Recimo, partner vas je napustio i vi ste stvorili loše mišljenje o odnosima, ali ono što je dovelo do toga je bio vaš osjećaj ovisnosti kojeg si niste priznavali. Saturn kroz razdoblja ili tranzite, ponovno izaziva u vama situaciju ovisnosti koja izlazi na vidjelo i potpuno tu sliku ili emociju razgrađuje tjerajući vas na akciju discipline i poduzimanje koraka poput rada na emocijama i razotkrivanja ovih mehanizama.
Saturn je izazvao svojim položajem nesretne okolnosti kako bi se emocije mogle transformirati i stvoriti stvarnu podlogu za emotivni život. Stoga, stvari koje vam se događaju u životu, bilo po pitanju odnosa ili posla, imaju svoju dublju vrijednost i značenje, a Saturn je sigurno uključen u razgradnju jer on je u astrologiji i alkemiji onaj koji razgrađuje emocije ili metale kako bi se mogla dogoditi transformacija.
Kao civilizacija ćemo doći do emocionalnog razvoja, za sada ovo je dječiji vrtić u kojem su odrasli emotivno na razini šestogodišnjaka. Zato je mnogim pojedincima teško jer ne mogu razaznati da žive u takvom okruženju i da su takvi odnosi disfunkcionalni, te da se svatko sam za sebe mora pobrinuti za emotivni razvoj.

Pročitaj  Vikend, 25. i 26.1. – ima nešto skriveno, pritajeno, lažno

jyotish savjetnik i terapeut

Narudžbe knjiga, cijena 90kuna: nikola@vedski-jyotish.net

 Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email