Saturnovi ciklusi promjena u Jarcu donosi velike promjene

Saturnovi ciklusi promjena u Jarcu donosi velike promjeneAko samo promotrimo Saturnove cikluse u znaku Jarca, možemo vidjeti koliko temeljito počisti i presloži svijet. Primjerice, uzmimo za primjer njegov tranzit od 1931. g. do 1933.g. kada se događala  ekonomska kriza, uspon nacizma. Od 1961.g. do kraja 1963.g. imali smo veliku nuklearnu krizu s Kubom i ubojstvo Kennedya što je kasnije dovelo do rata u Vijetnamu. Od 1991.g. do 1993.g.  rušenje Berlinskog zida i raspad Jugoslavije, te rat u Kuvajtu. Naposlijetku, 2020.g. događa se virus i potpuni kolaps ekonomskog sustava, te nesagledive promjene. Sada je kao za vrijeme Drugog svjetskog rata, propagandni rat prepun medijskih laži koji čovječanstvo guraju na rub. OSTANI DOMA – i “briga za starije” ugrozila je zdravstveni sustav koji nema novaca za osnovne lijekove jer smo s egidom OSTANI DOMA uništili privredu koja puni proračun i omogućava rad socijalnih službi i zdravstva. Kasnije ćemo vidjeti kako panika paralizira ljude i ne mogu vidjeti što se ustvari dogodilo.
Saturn je najsporiji i najudaljeniji planet vidljiv golim okom. Jedan krug prolaska kroz sve znakove traje otprilike 29,5 godina. Kao što je Saturn granica vidljivog Sunčevog sustava, Saturn se bavi granicama. Stvara zid, zatvara i isključuje, odvajajući jedan prostor od drugog i ograničava međusobnu interakciju, zato se granice zatvaraju. Ipak, Saturn vlada hijerarhijom i institucijama koje su ponovno dobile važnost, ali istodobno će biti ugrožene jer Saturn ne voli laž.
Saturnov položaj u natalnoj karti daje informacije o tome koliko imamo jaku strukturu i kako reagiramo na autoritete, te koliko ga možemo u sebi manifestirati. Saturn se bavi vremenom, za živa bića vrijeme uvijek vodi u smrt, a to je temeljna Saturnova tema. Jarac predstavlja znak Zemlje, što znači da se prije svega odnosi na konkretne slojeve stvarnosti. Zemaljni znakovi više vole činjenice. Jarac je kardinalni znak,  a to je Zemlja. Ona donosi promjene u skladu s time kakva nam je namjera. Blato postaje opeka, a cigla postaje kuća. Ova projekcija dizajna stvarnosti u potpunom je skladu sa Saturnovim arhitektonskim namjerama. U znaku Jarca, Saturn predstavlja arhetipove: Oca Vremena, Velikog Arhitekta i Starog Učitelja.
Ciklus Jupiter-Saturn jedno je od najduže korištenih i najpouzdanijih mjerila za mjerenje povijesti. Tijekom otprilike 200 godina, veze Jupiter-Saturn, oni promjene četiri znaka vatru, zemlju, zrak i voda. Ovaj sadašnji ciklus se događa u znaku zemlje, a to znači ponovno vraćanje vrijednostima naših djedova i baka jer je potrebno spojiti se s onim što je odbačeno. Kada to ne činimo događa nam se ponavljanje povijesti, a to je ponovno vraćanje totalitarizma koji nas pritišće jer smo odvojeni od unutrašnjih istina.
 Da biste proširili svoju svijest i stekli širok pogled Jarca, morate biti u stanju prihvatiti ono što vidite. Ovo je izazov jer širina onog što čovjek ne želi vidjeti često premašuje njegove emocionalne sposobnosti. Blagoslovi Titana ili Saturna, a onda Prometeja, nisu bez cijene. U grčkim mitovima titani su trpjeli zbog svojih darova. Prometej daje vatru ili intelekt ljudima i zbog toga trpi, kao i ljudi nakon toga.
Saturnovo vrijeme u Jarcu često se podudaralo s potresima koji stvaraju anksioznost i paniku. Panika se najčešće javlja u slučaju katastrofa, koje naglo mijenjaju prirodu, ne ostavljajući vrijeme za razvoj prilagodbi. Saturn u Jarcu stvorio je brojne od njih, uključujući i paniku koja je započela Veliku depresiju, kao i paniku iz 1873. godine. Panika je tehnika lova. Nažalost, oni koji posjeduju veliku moć upotrebljavaju lovne tehnike na ljude. Stvarati paniku i nuditi samo jedan izlaz jest princip stada koji će se boriti za “sigurnost”, stvarnu ili percipiranu. Neke su se panike stvorile da bi javno mišljenje ili novac doveli do jedinog vidljivog izlaza. Stoga, dok promatrate svijet tijekom sljedećih nekoliko godina, razmislite o namjerama pastira. Srećom, panika se može izbjeći pripremom. Ako unaprijed razmislite o scenarijima i razradite planove A, B i C, spriječit ćete da vas panika preuzme. Razmislite o ovom vremenu meditirajte i napravite si stvarne planove.
Ovu su doista jake promjene. Slušat ćete puno laži kao nikada do sada, od medija. Meditirajte, razmišljajte i provjeravajte sve informacije nekoliko puta. Koristite provjerene izvore, nekorumpirane znanstvenike, ljude koje imaju znanja i dignitet i vidjet ćete jedno svijetlo koje je iznad ovog sadašnjeg globanog inženjeringa. Kada vidite ovo svijetlo, stalno ćete vidjeti svoju promjenu ili Saturnovog Titana koji nas u Jarcu prosvjetljuje.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Dolazi li nam vrijeme promjene?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email