Savjeti za Retrogradnog Merkura

Savjeti za Retrogradnog MerkuraKad je Merkur retrogradan, bliže je Zemlji. Ljudi osjećaju njegovu prisutnost snažnije nego inače te utječe na kvalitetu naše komunikacije.
Retrogradnost podrazumijeva obnovu i ponavljanje situacija povezanih s komunikacijom iz prošlosti.
Budući da je Merkur dvospolan i Retrogradan, nastoji slijediti barem dvije različite staze istovremeno. Mekurova sposobnost da radi dvije stvari istovremeno sada je zapriječena. To može donijeti frustraciju koja utječe na živčani sustav. Stoga komunikacija može do 18.10. biti pogrešno protumačena kao i ugovori koje je bolje ne potpisivati.
Merkur je Retrogradan u znaku Vage zajedno s Venerom gdje stvara flertove, ali i probleme u komunikaciji u odnosima. Također, ulazi i u Djevicu svojim Retrogradnim djelovanjem te su mogući problemi sa birokracijom gdje ćete morati neke stvari dvaput obaviti, poruke će lošije dolaziti do vas, u odnosima rečene stvari mogu biti krivo protumačene.
Ako ovu situaciju tumačimo psihološki, ona nam dolazi kako bi obratili pažnju na komunikaciju, ne u smislu ozbiljnosti, već nam govori da inače slabo slušamo sugovornika i da je potrebno obratiti pažnju na kvalitetu rečenog. Nalazi se u znaku Vage ili odnosa i to nam dovoljno govori, pogotovo danas, kada odnosi ne postoje i koliko je bitno obratiti pažnju na partnera i kvalitetu onoga što izgovara.
Savjeti za retrogradni Merkur
Ne potpisujte nikakve pravne ugovore ili sklapanje novih ugovora ili partnerstva.
Ne rješavajte situacije impulzivno.
Izbjegavajte nepotrebne rizike.
Praksa pranayame je dobra da se regulira Merkur, ali i vatta dosha koja će biti poremećena u organizmu.

Pročitaj  Rahu -mjesto koje treba odraditi – nepoznanica

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email