Septembarska "generalka" Val za valom stiže i preplavi nas, baš kao k…

Septembarska "generalka"
Val za valom stiže i preplavi nas, baš kao kad uđemo u more i dočekujemo talase da nas na trenutak podignu, a onda spuste. Takva slika mi se nameće kad vidim šta se dešava ne samo kod mene, već i kod mojih prijatelja i, dakako, klijenata.
Kad počnu bolovi ili druge vrste nezgoda ili nas pogode životne situacije koje nikako da riješimo, tada nas manje zanima šta se dešava u kosmosu nego nam je samo stalo da se što prije riješimo teškoća. Oslobađanje od zdravstvenih ili životnih teškoća u direktnoj je korelaciji sa stepenom očišćenosti fizičkog i ostalih tijela.
-Ako nismo dovoljno radili na tome da se oslobodimo negativnih životnih stavova, život postaje sve teži i neugodne situacije redaju se jedna za drugom. U svijest nam dolaze raniji životni stavovi za koje danas plaćamo danak. Primjer: dok sam radila novinarski posao, uvijek sam govorila da" ne znam raditi bez pritiska" i da je"Pritisak moje drugo ime". Na ovaj stav sam bila potpuno zaboravila jer zadnjih 5 godina više ne radim taj posao. Upravo ovaj stav za koji smo svjesni zajedno koliko je negativan, sada je došao na naplatu. Naime, donedavno sam imala samo blago povišen pritisak, koji sam lako vraćala u normalu, ali zadnja 2 meseca on je počeo da divlja, bez očiglednog razloga. Ništa nije pomagalo. I onda sam pitala svoje vodiče šta je pravi uzrok. Iznijeli su mi na površinu Svijesti pomenuti raniji stav i ja sam se lupila po čelu jer sam bila potpuno zaboravila da sam to godinama i godinama govorila. Zatim je došlo i uputstvo: iscjeljuj energetski sav PSIHIČKI PRITISAK koji si imala od ranog djetinjstva obrađujući dio po dio života. Dakle, psihički pritisak je rezultirao fizičkim pritiskom. Tako sam i uradila: iscjeljivala sam psihički pritisak koji je počeo od 4. godine života, pa kroz školovanje, fakultet, prvo zaposlenje sve do danas. Sjetila sam se svih scena i naravno osjećaja napetosti, želje da ispunim zahtjeve roditelja kad se tiče škole, zahtjeva da odradim posao za koji je rok uvijek bio "jučer", itd…Sve to sam morala počistiti tretmanima jer drugačije nije išlo. I evo ga, pritisak se vraća u normalu, jer on nije zavisio ni od hrane niti nekog nerviranja jer ga zaista nisam imala.
-Ako nismo svjesno djelovali na emocionalnom planu da osvjestimo svoje negativne emocije (tugu, razočaranost, nezadovoljstvo, ogorčenost, ljutnju, bijes, itd…) one će ovih dana biti još više izražene.
– Ako smo zanemarivali izlječenje nekih svojih fizičkih bolesti, one su sada na maksimumu i već polako ludimo ne znajući kako da sebi pomognemo jer sve što smo probali ne funkcioniše.
Osim ovoga, primjetila sam kod sebe a i kod drugih da se javljaju neobične situacije i pojave.
– Javljaju se scene iz djetinjstva ili rane mladosti, (koje smo potpuno zaboravili) sa kompletnim paketom osjećanja koje smo tada imali. Proživljavamo ih ponovno, jer se potrebno riješiti tih dječijih trauma koje su nas svjesno ili podsvjesno vodile kroz život sve do danas.
– Snovi su sve čudniji i dok su kod nekih isprekidani sa čestim buđenjem, kod drugih su duboki i opterećujući te proizvode umor nakon sna.
– Naleti "gubljenja" sopstvene ličnosti, kad odjednom u toku dana više ne znamo ko smo i šta radimo. Nalazimo se u nekom procjepu u kome potpuno izgubimo osjećaj identifikacije sa vlastitom ličnošću. Jednostavno, nema nas – na par minuta ili par sati.
– Posljedica ovog pomenutog "gubljenja" je da ni vlastitu porodicu u tom trenutku ne prepoznajemo, znamo ih, ali su nam nekako udaljeni, kao kad bi ih neko stavio u drugi vremenski okvir pa ne pripadaju tu gdje mi postojimo.
Sve pobrojano nastavit će se i narednih sedmica tako da je jedini lijek, da koliko toliko normalno prođemo ovaj period, da što više radimo na sebi pri čemu naša Budnost treba biti 100 procentna. Nema više stavljanja pod tepih ničega. Ovi valovi iz nas čiste tako temeljito sve što nije Svjetlo i Ljubav. Zato, pomozimo sebi što više raznim načinima da sa što manje neugodnosti prođemo ovu kosmičku i individualnu "generalku"

Pročitaj  Znanost sve bliže dokazu o postojanju života nakon fizičke smrti
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email