SHAUMBRA SIMPTOMI – DRUGI NASTAVAK USAMLJENOST I ČEŽNJA ZA DOMOM Evo i trećeg…

SHAUMBRA SIMPTOMI – DRUGI NASTAVAK

USAMLJENOST I ČEŽNJA ZA DOMOM

Evo i trećeg dijela teksta o Shaumbra simptomima u kome obrađujem još četiri simptoma na osnovu prakse i primjera iz života.

9. Učestalo pričanje sa samim sobom. Sve češće ćete pričati sami sa sobom, i odjednom ćete shvatati kako već pola sata mrmljate. Naime, novi nivo komunikacije se sada odvija u vašem biću i vi se nalazite na vrhu ledenog brijega koji se zove pričanje sa samim sobom. Ta konverzacija će se povećavati i postajat će fluidnija, koherentnija i produbljenija. Vi niste ludi, vi ste jednostavno Šaumbra koja se kreće u novoj energiji.Ovdje autor pod pojmom Shaumbra smatra svakog pojedinca koji se dovoljno probudio i svjestan je svog pravog porijekla.

(Kako izlaze na površinu sve naše nedoumice, naši unutarnji konflikti, nerazjašenje situacije iz prošlosti te još uvijek jako emocionalno reagiranje na trenutne događaje u našem životu, naš ego-vanjska ličnost pokušava da sve posloži prema dosad postojećem sistemu vrednovanja. Otud i glasno razgovaranje sa sobom jer vaša ličnost pokušava da se snađe u ogromnoj bujici informacija i podataka koje primate putem zračenja talasa iz dubokog kosmosa. Vaš um, koji je ograničen i dio je 3D postojanja, još uvijek ne zna kako da se s tim nosi dok je vaša Svijest istovremeno "obradovana" jer joj konačno pritiču informacije čiji je ona neodvojivi dio, a to su viši svjetovi, viši nivoi postojanja (5D, 6D, 7D, itd…Ovog simptoma se ne treba plašiti jer on periodično nailazi i isto tako odlazi. Treba samo pojačati dnevnu budnost i kad ustanovite da pričate sami sa sobom, sjedite i obavite to mentalno, dakle ustanovite gdje su vam blokade i porazgovarajte sami sa sobom o tome. Još lakše je ako zapišete sve to što vam je trenutno na umu da kasnije možete lakše proanalizirati.)

10. Osjećaj usamljenosti, čak i kad ste u nekom društvu. Osjećat ćete se samima i uklonjenima iz društva drugih ljudi. Imat ćete želju da pobjegnete iz grupa i masa ljudi. Pošto ste Šaumbra, vi hodate svetom, ali usamljenom stazom. Kako vam emocije usamljenosti sve više stvaraju nemir, to će vam biti sve teže da se povežete s drugim osobama u ovim vremenima. Osjećaji usamljenosti također su povezani sa činjenicom da su vas vaši Vodiči napustili. Oni su bili sa vama na svim vašim putovanjima i u svim vašim prethodnim životima. Za njih je došlo vrijeme sada da odu i vrate se Kući, kako biste vi prostor svoga bića ispunili vlastitom božanskošću. I ovo će također proći. Unutrašnja praznina ispunit će se ljubavlju i energijom vaše vlastite Kristovske svjesnosti (Kristovska svjesnost = naše Više Ja)

(O osjećaju usamljenosti mogli bismo napisati brdo tekstova. Ukratko, neke ovaj osjećaj prati od ranog djetinjstva kroz cijeli život,a neke tek onda kad se probude. Ranijih godina i decenija prvi talas probuđenih, to su tada bili Indigovci i to prva generacija rođenih 60.-tih i 70.-tih godina prošlog stoljeća, imali su najteži zadatak. Tada su bili najmalobrojniji i trebalo je čekati jako puno vremena da se i drugi počnu buditi i da se onda više ne budu osjećali sami. Tek zadnjih 20.-tak godina taj broj probuđenih se počeo uvećavati geometrijskom progresijom. Drugi dio simptoma u kome se govori da su nas naši vodiči napustili iskusila sam i sama. Poslije dugog niza godina vođstva, osjetila sam da ih više nema kao da su otišli. Ta praznina je izuzetno duboka i čini da se osoba mjesecima osjeća izgubljenom i napuštenom. Istina je da se vodiči povremeno smjenjuju kako vi napredujete na ljestvici Svjesnosti.
No, dođe onda trenutak u vašem razvoju kada vam vodiči više i nisu potrebni jer svo znanje izvire iz vas, odnekud najedanput znate masu stvari koje niste znali. Ali, to uslijedi nakon silnih bitaka i ogromnog čišćenja mentalnog, emocionalnog i duhovnog polja kada ste svoje biće očistili do te mjere da se iz vas počne izlijevati početni stadij Neuvjetovane Ljubavi odnosno Božanskost, ono što uistinu jeste, kad skinete sve te slojeve sa sebe.

Pročitaj  Nedostatak volje i kako to promijeniti u životu Mi smo rođeni da se razvijamo ...

A slojevi su – naše ego identifikacije kojih se moramo u potpunosti riješiti da bismo otkrili svoje Božansko biće. Kada to dosegnemo, više nikada se ne osjećamo sami jer znamo Istinu i znamo da smo svi jedno, samo su nam različite vanjske ekspresije te Božanskosti. Dakle, sada shvatate kada će proći ovaj simptom – kako se vaša Svijest uzdiže i kako čistite sve što nije Ljubav u vama, a toga je ogromno. )

11. Gubitak strasti/zainteresovanosti. Osjećat ćete totalno odsustvo strasti, sa malo ili nimalo želje da radite bilo šta na svijetu. To je uredu, i predstavlja dio ovog procesa. Upotrijebite ovaj period života da ne radite – ništa. Ne borite se sa sobom kad je u pitanju ovaj osjećaj, jer i taj osjećaj će nakon nekog vremena – proći. To je slično restartovanju vašeg kompjutera. Morate ga zatvoriti na određeno vrijeme kako biste uveli sofisticirani nov softver ili u ovom slučaju novu energiju "hristovskog sjemena".

(Gubitak zainteresovanosti za bilo šta može ličiti na depresiju i odustajanje od života. Ako zaista niste skloni depresiji i ako ste po prirodi fajter (borac), onda znači da trenutno prolazite kroz pomenuti simptom. Ne pokušavajte na silu da se zainteresujete za nešto jer to vam neće uspjeti. Dozvolite svom tijelu i umu da završe sa prošlim interesovanjima i onim što ste tako radosno i strasno radili. Kako se mijenja vaše Biće, kako više spoznajete tako se mijenjaju i vaša interesovanja. Vrlo lako je posljedica ovog simptoma da ćete promjeniti posao kad ovaj period prođe ili ćete neki svoj hobi pretvoriti u buduće zanimanje. No, zanimanje neće biti jedino što će se promjeniti u vašem životu kad prođe ovaj period nezainteresiranosti. Naime, stvari ćt posmatrati iz sasvim drugačijeg ugla i imati nove stavove o sebi i životu koji živite.)

12. Duboka čežnja za Domom. Ovo je možda najteži i najizazovniji od svih simptoma i vaših trenutnih uslova življenja. Možete osjećati duboku i preplavljujuću želju da napustite ovu planetu i vratite se Domu svome. To nije suicidalan osjećaj. Nije baziran ni na bijesu ili frustraciji. Ne želite praviti veliku buku oko tog osjećaja ili “dramiti” oko toga ne samo drugima, već ni sebi. Postoji u vama jedan tihi dio koji želi otići Kući. Korijen ovom osjećaju je zaista jednostavan. Vi ste završili svoj karmički ciklus. Vi ste ispunili vaš ugovor za ovaj život. Spremni ste početi novi život dok ste još u ovom istom fizičkom tijelu. (To znači da ste završili u cijelosti sa karmom ovog života i umjesto da umrete što bi ranije bio slučaj – u prethodnim životima, zahvaljujući specijalnoj Milosti koja dolazi od samog Boga, datoj u ovim posebnim, “zadnjim” vremenima, u mogućnosti ste da započnete novi život u istom tijelu, a da ne morate prethodno umrijeti – op. prev.)

Pročitaj  SVE ŠTO JE U NAMA SADA IZLAZI VAN Dragi svi! Na upit nekolicine vas kako da iz...

(Ova opaska koju sam stavila kad sam prevodila tekst vrijedi i danas, više nego ikad jer zaista živimo u posebnim vremenima. Transformacija je odavno počela na globalnom nivou, a sada se već neko vrijeme dešava i vama, na individualnom nivou. kod mene je taj izuzetno bolan osjećaj i želja da se vratim Kući trajao godinama, dok se nizom osvještavanja i upoznavanja sa tim fenomenom nisam dovoljno upoznala, da bi ovaj osjećaj konačno prestao. Život je krenuo mirnijim tokovima jer mi je bila jasna svrha ostatka mog života. Tada obično odlučimo da ćemo pomagati drugima da dođu do istog nivoa Svjesnosti, koristeći svoje novostečene sposobnosti i probuđeno unutarnje znanje.

Dakle, da biste se uspješno izborili sa ovim simptomom morate shvatiti, konačno, da ste duhovno biće koje ima iskustvo materijalnog življenja i da ovo nije vaš pravi Dom. Trebate usvojiti stav da je ovo samo jedna od brojnih inkarnacija u vašem, eonima dugom, postojanju kao duše, te da je sve ovo u biti "privremeno" stanje. Time skidate konačno veo sa svojih očiju i budite se definitivno. Više nikad nećete stvari posmatrati istim očima i istim načinom razmišljanja. Budi se jedno sasvim novo biće u vama i vi stvari i ljude doživljavate sa ogromnim razumijevanjem koje prije niste imali, te za sebe i druge većinom osjećate samilost i ljubav. Karmu ste ispunili odnosno očistili i prepreke skoro sasvim nestaju iz vašeg života, a materijalizacija vaših želja i namjera postaje vrlo brza i efikasna.)

Ovim je završeno objašnjavanje 12 Shaumbra simptoma autora Geoffrey Hoppa, napisanih prije 10.tak i više godina. U međuvremenu, rastom broja ljudi koji su se počeli buditi, identificirani su i neki drugi simptomi koji ovdje nisu spomenuti. O njima možemo raspravljati u nekom od idućih tekstova.

Za kraj, želim vam što lakši hod po Stazi svjesnosti i što bezbolnije buđenje. Na tom Putu imajte dovoljno samilosti prema sebi i volite sebe onako kako vas voli Izvor iz koga ste došli!
Namaste!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email