Skriveno u odnosima

Skriveno u odnosimaStručnjakinja za veze Susan Winter napravila je eksperiment i izašla za 98 partnera i donijela zaključak: “Spojevi su u današnjem svijetu poput ekstremnog sporta, to je samo prilika kako bi obje zainteresirane strane mogle površno paradirati svojim talentima i imovinom.”
Winter je istaknula da ona termin “spoj” koristi u tradicionalnom smislu te riječi, poznatije kao “udvaranje”, što kako kaže, znači da nije spavala sa svih 98 muškaraca.
Neki od spojeva bili su na slijepo, a muškarce su preporučili i njezini prijatelji ili kolege. Drugi su bili putem osobnih oglasa, a neki su rezultat specijaliziranih internetskih stranica za traženje partnera.
”Muškarci mašu svojim igračkama dok žene paradiraju kao po modnoj pisti. Muškarci se nadaju da će žene zagristi mamac, no začudo, mamac nisu oni sami, već njihova imovina” – napisala je Winter.
Otkrila je da je većina muškaraca iskoristila spoj kako bi se hvalili poznatim prijateljima, a sve s ciljem dokazivanja svoje moći i utjecaja.
Nema gotovo nijedne aktivnosti ili pothvata kao što je to ljubav, koji započinju tako velikim nadama i očekivanjima, a koji se ipak tako redovito izjalove jer redovito volimo ono čega nema. Ako ti voliš, a ne izazivaš uzvratnu ljubav, ako kroz životno ispoljavanje kao čovjek koji voli ne postaneš voljeni čovjek, onda je tvoja ljubav nemoćna, ona je nesreća,  a to je pravilo kako živimo u ljubavi. Idemo toliko daleko da zaista vjerujemo da volimo, a zapravo nam je moć jedini interes.
Ono sto ljudi nazivaju ljubavlju obično je zloupotreba riječi da bi se sakrila stvarnost njihovog nevoljenja. I naši roditelji lažu da vole svoju djecu, ali oni vole samo ono što djeca trebaju biti i što je otisak njihovih uvjerenja koja su brižno usađivali u svoju djecu. Isto se može reći i za brak. Bez obzira je li zasnovan na ljubavi ili na društvenoj konvenciji i običajima, izgleda da su izuzetak supružnici koji se istinski vole. Ono što zovemo ljubavlju često je pokazivanje moći ili onoga što mislimo da jesmo, a to je da ne znamo tko smo i uvijek želimo biti netko drugi i voljeti ono što su nam drugi rekli da je dobro za nas.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Full Metal Jacket – osvrt na klanjanje autoritetuAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email