Slabosti znaka | Vedski jyotish

Slabosti znaka | Vedski jyotish


Slabosti znaka

Svaki znak ima svoje slabosti, ali zaboravljamo da su slabosti zapravo najveća snaga u mogućnosti promjene sebe sama. Tako da je Djevica je sklona osjećaju krivice. Djevicu odlikuje slaba osjećajnost pa umjesto u njima, ona radije uživa u doživljaju vlastite moralne ispravnosti, radi kojeg je sklona da svoje slabosti licemjerno sputava u izražavanju.
Ovan je suviše gord da bi svoju oholost zadovoljavao njenom javnom manifestacijom kao što to čini tip Vage, koja prirodno nije rob svojih osjećanja. Ona koristi osjećaje, ali u manipulacije nad drugim ljudima, s ciljem da postigne svoj konačan efekt – uobražena predodžba o vlastitoj vrijednosti i veličini u drugog čovjeka.
Škorpion je orijentiran na zloupotrebu čulnih doživljaja. Strijelac se bori s oholosti i megalomanijom, Lav sa voljom za moći, Blizanci sa sebičnošću i koristoljubljem, Rak sa sebičnom sentimentalnošću koju onda proziva ljubavlju, Ribe s linijom manjeg otpora i neodgovornošću, Bik sa dominacijom, formalizmom, Vodenjak sa ekscentričnošću, Jarac sa ambicijom kao obrambenim sistemom.
U svakom slučaju svi su znakovi robovi čula i percepcije stvarnosti kroz koju zahvaćamo svijet i po tome krojimo shvaćanja. Zato svijet ljudi poimaju kroz subjektivni doživljaj a ne kroz stvarni. Psihološki tipovi su produkt kombinacije motiva koji ne mogu da izdrže kritiku zdravog razuma i obrambenih mehanizama ličnosti kojima se čovjek brani od glasa razuma i savjesti koji ga poziva na promjenu.

Pročitaj  Petak – Radikalni zaokreti

jyotish savjetnik i terapeut

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

 Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Ponedjeljak – Simbol pobjede
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email