Slika o sebi u odnosu stvara prekide

Slika o sebi u odnosu stvara prekide


Slika o sebi u odnosu stvara prekide

Potreba za stvaranjem veće slike o sebi od one što ona jest stvara ponos i oholost koja nam ne dozvoljava samorefleksiju a onda ne možemo stvoriti pravu sliku o sebi što donosi patnju. Mnoge situacije koje pročitamo iz crne kronike upravo nastaju zbog krive slike o sebi a onda i drugome.
Enormne ljutnje projicirate na partnera iako se radi o očekivanjima koja ste nalijepili na partnera i svaki partner se bori s tim očekivanjima, gdje dolazi do pucanja veze kada ta očekivanja postanu nemoguća. U slijedećoj vezi se nastavljaju ta očekivanja i onda se dolazi do kraja, gdje se ljubav optužuje kao glavnog krivca.
Nemojte misliti da se o ovoj temi može pričati realno, sugovornik će vas uvjeravati koliko je volio svog partnera, ali ako promjenite kut gledanja vi ćete slušati o očekivanjima a ona su rezultat krive slike o sebi. Obično se očekuje da partner bude ono što ste vi sami i ne možete dozvoliti drugačije mišljenje, ne možete se potruditi i objasniti sebe samog i onda se osjećate usamljeni. Suprotna strana isto razmišlja i tako ostajete sa svojim sjenama usamljeni gledajući na život razočarano bez refleksije što je istina a što ne. Ustvari, niste mogli stvoriti realni sliku o sebi a ako ne možete to učiniti ne možete ništa drugoj strani ni dati jer ste nejasni u onome što dajete ali očekujete da to učini netko drugi, očekujete onog Drugog, roditelja ili Spasitelja. Očekivanje se pretvara u gnojnu duševnu ranu koja stvara razočarano društvo. Kada ta razočaranost postane neizdrživa čovječanstvo zapali vatru rata da iskali nezadovoljstvo na nepoznatog drugog. To je lakše jer malo tko može priznati nerealnu sliku o sebi.

Pročitaj  Nedjelja – Dan mogućnosti

jyotish savjetnik i terapeutAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email