Sloboda za Indijanca i Zapadnjaka

Sloboda za Indijanca i ZapadnjakaSloboda za Indijanca je najvažnija. Za vrijeme genocida Zapadnjaka nad Indijancima u Sjevernoj Americi u zatvorima bi kratko živjeli tj., brzo bi umrli jer im je sloboda najbitnija.  Kada su ih protjerali u rezervat potpuno su uništili njihovu kulturu i od tada ta kultura više ne postoji. Zapadnjaku oduzmeš slobodu, kontroliraš ga gdje će se kretati, njega to ne pogađa, on je u duši rob.
On sluša svoj Superego ili autoritet jer nema svoje ja, nema svoje mišljenje, on sluša jednoumlje. Zato većina Zapadnjaka ne iskusi život jer je okružen mnoštvom pravila dobivenih od autoriteta, on lišen pravog života, pošto je njemu sigurnost na prvom mjestu. Njemu je sloboda otići do birtije, malo voziti bicikl, gledati utakmicu, pravog života mu ne fali, njegov život je dosada. Njemu je u zatvoru odlično, ima puno bljeskavih reklama koji mu daje lažni osjećaj raja, zadovoljan je igračkama koje kupuje preko kartice i voli da mu je stvarnost servirana tako da on danas ne mora misliti. Država najavi da će ga pratiti, njemu je svejedno, on uopće više ne razumije što je stvarnost.  K.N. Rao, najpoznatiji jyotsh savjetnik kada je prvi put došao predavati u Los Angeles osamdesetih godina prošlog stoljeća, nije mogao vjerovati kako su ljudi nezainteresirani za znanje. Od tada više nikada nije kročio na Zapad. Dakle, Zapadnjak uopće nije svjestan kako on izgleda, on je ravnodušan a kada je čovjek ravnodušan to je najveća bolest čovjeka.
On ne razumije da Indijanac cijeni slobodu više od stvari i udobnosti i zato su ih Zapadnjaci zvali divljaci. Njegova spojenost s prirodom je prirodna, a Zapadnjaku je neprirodna, tako da Indijanac zna da ako je došla bolest da nešto nije u redu s njegovom prirodom i poduzima akcije za sprečavanje, dok, narcisoidni Zapadnjak ne vidi ništa da je krivo s njime već se pojavio virus s kojim on nema veze. Za sada ne vidimo da je išta naučio Zapadnjak od ove situacije, osim da mora više prati ruke i držati razmak.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik

Pročitaj  Kako su nas učili da je Sjena nešto tamno?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email