Srijeda – Pripazite na oštrinu

Srijeda – Pripazite na oštrinuDanašnjim sazviježđem vlada Sunce. Surya (Sunce) je središnja planeta i važan element u hinduističkoj astrologiji. Zanimljvo je i to koliko je sanskrta u našem jeziku poput riječi mater, tada, hora, kliješta, Vede ili vedeti. U vedskoj astrologiji Surya se smatra blago lošom planetom zbog svoje tople, suhe prirode. U današnjem sazviježđu, mlado Sunce pokazuje nezrelost kroz koju prolazimo u životu, a to znači da donosi  impulzivnost. Prvo se Sunce  prepoznaje kroz ego koji je odbljesak atmana ili Boga, ali što smo stariji, što više pokazujemo zrenje, tako i Sunce u zalazu postaje sve lijepše i zrelije, prepuno boja ili afirmiranih aspekata u našoj duši gdje se ego napušta i krećemo se prema cjelovitosti (sazviježđe Uttara Ashada). Ono na što treba pripaziti u današnjem danu jest oštrina i kritika koju donosi ovo sazviježđe.
Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

Pročitaj  Ponedjeljak- Ponavljanje je mudrostAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Dok duboko smrzavanje kao metoda hibernacije na više godina još nije otkrivena, postoje brojni dokazi o misticima koji su imali takovu moć
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email