SRODNE DUŠE – TKO SU ONE NAMA? Tematika srodnih duša zanimljiva je velikom broj…

SRODNE DUŠE – TKO SU ONE NAMA?
Tematika srodnih duša zanimljiva je velikom broju ljudi jer svi se nalazimo u nekim vezama ili trenutno u nedostatku istih. Zato, evo još jednog teksta koji na drugačiji način osvjetljava naše međusobne odnose.
ULOGA OGLEDALA
Svaki odnos s nekom osobom ogledalo je koje nam pomaže da više naučimo o sebi. Srodne duše u našem životu imaju upravo ulogu ogledala.
Srodne duše, kojih uvijek ima više u našem životu, a ne samo jedna, kakav je slučaj sa blizanačkim plamenom, dolaze u naš život da nas nauče određene lekcije. Istina je da će srodna duša u naš život uvijek doći sa velikom KARMIČKOM ULOGOM s kojom morate da se suočite. Dobra vijest je da vi ne morate da je „odigrate“. Možete odlučiti da se ne uključite u ovu lekciju, zato što ste je vjerovatno dotad već naučili. Ako odlučite da ostanete i igrate ovu igru, onda dobro se držite (i to za svoju pamet najčešće) jer tad počinje koturanje nizbrdo i igra počinje!
Tonya Somers, koja ima višegodišnje iskustvo u analiziranju ovakvih međuljudskih odnosa kaže da „srodne duše u naš život obično dolaze kao problematični tipovi. To su: alkoholičari, zlostavljači, kockari, ovisnici, varalice, depresivne osobe, sexualni ovisnici, naši šefovi, emocionalno nedostupni ili oni koji su imali nesretno djetinjstvo. „Znam da ovo obuhvata skoro pola populacije“, kaže Tonya Somers, „ali ovo nabrajam da biste bili svjesni prave prirode soul mate-a.“
Evo šta o tome dalje kaže ova analitičarka međuljudskih odnosa:
„Uvijek s njim postoji problem iz prošlog života koji treba rješavati. Dakle, da li ste voljni biti uhvaćeni u konstantni haos koji će oni unijeti u vaš život i da li će vaša srodna duša postati predmet vaše ovisnosti? Prije nego uđete u tu zbrku upitajte se da li biste tu osobu preporučili vašem najboljem prijatelju ili čak strancu? Ako ne biste, zašto onda sami izlazite i imate vezu s tom osobom? Često tokom te veze pale se „crvene zastavice“, ali vi ih zanemarujete. To nam naša intuicija daje signale, ali nažalost mi najčešće ignoriramo te upozoravajuće znakove.
Čak iako nam se ova osoba uopće ne dopada na prvi pogled, mi nastavljamo tu vezu jer osjećamo da nas tu čeka neka vrijedna lekcija za nas same. Da, to nas napose ojača, i vjerovatno ćemo naučiti da ne ponavljamo više takvu grešku, no Univerzum će nastaviti da nam donosi u život ove lekcije o srodnim dušama sve dok ih stvarno i ne naučimo.
KARMIČKA ULOGA I PRILIKA ZA RAST
Svaki odnos s nekom osobom je ogledalo koje nam pomaže da više naučimo o sebi. Takvi odnosi su najteži ali i donose najviše nagrada u naš život. Što je intimniji taj odnos, to je veća prilika za naš osobni rast. Ovaj odnos koji je za nas ogledalo je i najteži za savladati jer nam pokazuje dijelove sebe koje najmanje želimo vidjeti. Dakle, popravljanje samoga sebe jest osnovni razlog za odnose sa srodnom dušom u kome je ona naše ogledalo i u kome mi ne trebamo popravljati tu osobu, već isključivo – sebe, i iz toga učiti. To nas, opet, dovodi do zaključka – što više u životu učimo o sebi i popravljamo vlastite greške, to smo sve bliže životnim iskustvima u kojima više nećemo sretati svoje srodne duše, već svoj blizanački plamen.
SLIČNE MISIJE SRODNIH DUŠA
Inače, srodne duše imaju sličnu misiju i približno su na istom stupnju duhovnog razvoja. Oni dolaze zajedno jer rade na istoj vrsti karme i čiste istu čakru istovremeno. Zato se srodne duše privlače međusobno jer imaju istu vrstu duhovnog rada da obave i na sličnoj su stazi ka postizanju samo-ostvarenja. U vezi između srodnih duša uvijek postoji povezanost iz prošlih života. Imajte na umu da samo u ovom životu možete imati čak i do 3.000 srodnih duša. Vi niste bili u braku sa svima njima, ali ste u nekim slučajevima ubili jedno drugo, ili ste jedno drugom bili roditelji ili rodbina ili ste bili ratoborni susjedi.
Često u svojim čitanjima odnosa između srodnih duša vidim da su, na primjer, današnji seksualni odnosi među njima jako slabi ili poremećeni. To je zato što su bili u rodbinskim odnosima u prethodnom životu. Također, biti u braku s nekim ko nam je u prošlom životu bio roditelj, opet pruža priliku da se razriješe odnosi iz ranijih života. U mnogim slučajevima odnosi su obrnuti tako da u ovom životu možemo znati kako se osjećala ta osoba u prethodnom životu, po onom što se nama sada dešava. I kad odlučite raskinuti sa svojom srodnom dušom, dešavat će se da nakon raskida stalno nalijećete u gradu jedno na drugo, kao da ste privučeni nekim gigantskim magnetom.
Srodne duše osjećaju onu drugu i znaju šta one rade gotovo u svakom trenutku života. Znaju kad ste došli kući, ili kad se nalazite među gomilom ljudi. Srodna duša može projektirati svoje misli na vas, tako da vam nije jasno je li vi to mislite na svoju srodnu dušu ili ona projektuje svoje misli na vas. Tako, ne znate je li to vama nedostaje ta osoba ili ona misli na vas u tom trenutku. Treba mnogo snage da se raskine sa svojom srodnom dušom, pa se kod nekih dešava da raskidaju od 5 do 20 puta. Ako se,pak, odlučite na brak sa srodnom dušom, nemojte se onda stalno žaliti rodbini i prijateljima na vaš odnos. Oni neće razumijeti da ste vi odabrali jedno drugo kao ugovor za učenje lekcija pa će drugi samo početi prezirati vašeg bračnog druga.“
SEDAM KORAKA DO SRODNE DUŠE
Kad pronađemo osobu za koju mislimo da je naša srodna duša, sve je odlično, no već poslije par sedmica ili mjeseci, kad vidimo da se u mnogo toga ne slažemo s tom osobom, pomislimo da to nije naš soul mate i idemo tražiti dalje. No, to nije istina. Istina je da postoji više soul mate-a u različitim periodima našeg života i da svi oni dolaze da nešto naučimo iz iskustva s njima. Soul mate se složi da s vama ide dio vašeg životnog puta, da uči od vas ali i da vas poduči nečemu. Oni se rastaju kad više nemaju naučiti šta jedno od drugog. Dakle, glavno je pitanje možemo li privući soul mate-a u naš život?
Prema Sussie i Otto Collinsu to je sasvim moguće:Oni daju „recept“ sadržan u 7 tačaka:
1. Odluči kakav odnos NE ŽELIŠ i time nauči nešto iz prethodnih odnosa
2. Odluči kakav odnos ŽELIŠ
3. Kreiraj NAMJERU za ono što želiš i otkloni prepreke za postizanje tog cilja
4. Uskladi sebe s onim što želiš i budi zahvalan/zahvalna za ovo što sada imaš – stvori afirmacije u koje možeš povjerovati poput: da li se primičem ili udaljavam od onog što želim svojim sadašnjim mislima, vjerovanjima i ponašanjem? Otiđi na ono tiho mjesto u tebi gdje zaista vjeruješ da se to može ostvariti. Ako ti ne vjeruješ, neće se ni ostvariti. Za šta ti možeš biti zahvalna u sadašnjoj situaciji? Stvori strategiju kako da se odblokiraš u trenucima kad padneš u depresiju i nevjerovanje
5. Koristi emocije da te vode do tvog idealnog partnera i do bližeg kontakta sa samom tobom.
6. Poduzmi sledeći logičan korak u stvarnosti
7. Vjeruj i otpusti sve…
Na kraju, ovih 7 načina samo su pokušaji da se to dogodi. Lično, smatram da su odnosi sa srodnim dušama duboko karmički i već davno međusobno dogovoreni, prije nego smo se uopšte inkarnirali. No, vrijedi pokušati!

Pročitaj  ZA JEDNE EVOLUCIJA, ZA DRUGE REVOLUCIJA Pod efektom "pretis lonca" za...
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Utočište je mjesto za sve one koji tragaju za fizičkim, mentalnim,emocionalnim i duhovnim zdravljem. Radim energetske tretmane, intuitivnu dijagnostiku tijela i duše,kao i mjesto stanovanja koje takodjer čistim od negativnih upliva.
No Tab Selected
Pročitaj  PROMJENA VIBRACIJE UZROKUJE PREKID KOMUNIKACIJE Dešava se zanimljiva pojava: sv...
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email