Stari obrasci i neverbalna komunikacija

Stari obrasci i neverbalna komunikacijaObrasci ili stariji naziv  arhetipovi, određuju puno toga u odnosima. Primjerice, samopouzdanje i usredotočenost pripadaju nezavisnim ženama ili arhetipovima Artemide i Atene. Žene koje ne mogu u svom životu uprisutniti te dvije karakteristike, često bivaju krivo shvaćene od muškog roda i na taj način često postaju žrtve. Primjerice, žena sjedi i čeka u predvorju hotela, ili u baru. Muškarac u ovoj situaciji potpuno drugačije shvaća ovaj događaj. To je nagonska reakcija u kojoj je muškarac kao lovac vidi mogućnost osvajanja. Kada vidi ženu koja je sama, alfa muškarac smatra da ta žena nema muškarca i prepotstavlja da je to poziv na spoj. To je njegova percepcija jer žena je kroz tisuće godina bila imovina, ona mu je ponuđena da je “prisvoji”. Dakle, ako žena nije s muškarcem, ona je slobodna, kao društvo živimo još u odnosima iz kamenog doba, neverbalna je komunikacija još uvijek na djelu.
Primjerice, jedna je žena u Parizu snimala sat vremena svoj put do posla. Dobila je stotinjak komentara od muškaraca. Stoga, htjeli mi to ili ne, povijest patrijarhata još determinira mnoge odnose. Također, ako žena puno priča i otvorena je, muškarcu to znači poziv na spoj ili koketiranje žene. . Žena ako uprisutniarheripive Atene i Artemide tj., hrabrosti i logičnosti, može sebi pomoći u drugim životnim situacijama kojima je izložena, bilo na poslu ili u odnosu u kojem se nalazi.
Obično žena ne koristi Atenu ili njenu razumnost, odnosno nesvjesno žena poput arhetipa Here, često podlježe kritiziranju partnera umjesto da  razlučuje i onda hrabro traži ono što joj suštinski treba u odnosu.
Nekada snovi govore što žena može učiniti ili što treba razviti. San upućuje ženu da se okrene drugim arhetipskim karakteristikama koje često zanemaruje poput nezavisnosti i usredotočenosti koja joj pomaže da donese odluku, te da ostane ustrajna u toj odluci. Jasno da će to ići teško jer su stvorene navike žrtve i traženja isprike, te traženja neprijatelja u drugome, ali malim koracima žena će otkriti ove snage u svojem nesvjesnom, a nesvjesno često onda ženi ponudi pomoć.
Pokušaj da gledamo jednodimenzionalno na problem u odnosu, onemogućuje nas da se uoče slabosti karaktera jer često vanjski problem upućuje na ono što treba uprisutniti u svojem karakteru.  Ženski arhetip već postoji kao karakteristika poput Artemide koja traži hrabrost ili Demetra koja ženu poziva da razvije majčinstvo, tj., Kako da razvija suosjećanje. Žene sanjaju ove božice, ali ih više nerspoznaju, ne znaju njihova značenja i prolaze nezapaženo. Danas neostvarene božice nesvjesnog, postaju moderne ženske bolesti poput štitnjače, mioma i cista. Kako je rekao Jung, srednjovjekovnog vraga zamijenili smo modernim vjerovanjima u bakterije i viruse. Ako se ova istina ne raspoznaje još uvijek postoji problem.
Nikola Žuvela
terapeut i jyotish savjetnik

Pročitaj  Nedjelja -Obnova | Vedski jyotishAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Utorak – Voljeti nesavršeno
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email