Stavite fokus na ono što želite, ne na ono što ne želite!

Stavite fokus na ono što želite, ne na ono što ne želite!

Svakodnevno, kroz glavu nam prođe nebrojeno mnogo misli. Mnoge od njih se pojave tek toliko da nas bocnu, da nas bace u dodatno preispitivanje, dođu nam kao izazov da se opet suočimo sa sobom. Ponekad, nismo ni svjesni njihove veličine i jačine, nismo ni svjesni da se pojavljuju iznova jer nešto nismo svladali. Odlučimo ih zanemariti, gurnuti u najdalji kutak mozga, potisnuti misleći da neće opet negdje iskočiti.

Često, kad nam nešto ne ide od ruke, dopuštamo tim istim mislima da ugledaju svjetlo dana, da nas obaviju svojom hladnoćom i težinom. Ne shvaćamo da samim odbacivanjem tih negativnih misli stvaramo kontra efekt. Jer, one neće nestati same od sebe, kao ni problemi koje donose u život. Naše misli su naša vibracija, naše stanje uma i stanje duše. Kroz njih, mi kreiramo vlastitu putanju. Kroz njih, kao i kroz druge ljude, učimo kako rasti i napredovati, učimo prepoznati našu istinu i put kako bismo došli ondje gdje želimo doći.

Moramo naučiti prihvatiti i one negativne misli

Moramo izvući iz njihove srži onu emociju koja nas zapravo tišti i blokira našu spoznaju. Je li ta emocija strah? Je li ta emocija bijes, tuga? Vibrirate li nesigurnost i zašto? Jeste li ostali previše zatočeni u onome što ispraviti niste mogli, da i dalje vjerujete da ne zaslužujete bolje?

Nitko od nas nije savršen, niti treba stremiti tome. Ono što je došlo, što ste nekoć prizvali, bilo je vaše kako bi vas promijenilo. Svi odnosi i sve lekcije koje smo prošli, bile su tu s razlogom. Bile su tu kako bismo otkrili tko smo zaista, kako bismo otkrili od čega smo satkani. Imamo li dosta snage i hrabrosti othrvati se onom ružnom, možemo li ispoljiti tu nesigurnost i strah kako bismo postali odlučnija i bolja verzija?

Nema rasta bez drugih ljudi i iskustava, upamtite. Da biste spoznali tko ste, čemu idete, morate naučiti koegzistirati s drugim ljudima, prikazati svoju ranjivost, ponekad i izgubiti kako biste dobili sebe.

Pročitaj  Strah od sreće ili strah od neuspjeha?

Uvijek govori dobro o drugima…

Emocije nas grade, kao i naši padovi

One nam pokazuju koliko smo usklađeni s našom nutrinom, te koračamo li kroz život onako kako nam drugi diktiraju. Emocije i misli su usko povezane, ne idu jedno bez drugoga. Postajemo ono što mislimo, ono u što se uvjeravamo. Samim time stvaramo određenu emociju i dojam o sebi i drugima. Vrijedi isto i za obratno. Sve emocije koje proživimo ili upravo proživljavamo stvaraju naše misli, naše stavove, izgrađuju pomalo naš identitet.

Znati prepoznati sebe u svemu proživljenom, nešto je što je teško postići, ali nije nemoguće. Znati postaviti svoje misli tako da nam služe, umjesto da nas bacaju na dno, Sizifov je posao. Jer, lakše je prepustiti se struji, odmahnuti rukom i pustiti da misli prolaze i gomilaju se.

Pogrešno. Na one misli na koje možemo utjecati, moramo utjecati. Možemo birati kako ćemo započeti naš dan, hoćemo li kroz poneke poteškoće u početku prolaziti grintajući sebi i drugima, bacajući se u depresiju i negativu, ili ćemo izvući neku pouku i prihvatiti situaciju kako bismo ju promijenili.

Možete i trebate naučiti reći ne sebi i negativnim mislima, potom i svim onim ljudima koji iz vas uzimaju svu pozitivu i govore vam da ne možete nešto!

Možete i naučiti živjeti uz njih, ne dopuštajući im da vam oduzmu sjaj i mir. Jer naše je sve ono što odlučimo prihvatiti i s čime odlučimo rezonirati. Imate opciju prihvatiti sve ono što vam drugi odašilju, ili odbiti. Stvoriti svoj svijet i štit, stvoriti svoju pozitivu i drukčiji pogled na sve što vas okružuje.

Tek kad to uspijete, u život ćete privlačiti one slične ljude i iskustva. Dobijemo samo ono što vibriramo, ono što živimo i u što vjerujemo. Ni više, ni manje. I ne, nije to tuđa zasluga ili krivnja, već isključivo naša.

Uvijek govori dobro o drugima…

Kad stavite fokus na ono što želite, umanjujete onaj sitni glasić sumnje, umanjujete strah

Shvaćate tad, strah je samo jedna od vaših kreacija, kao i one misli koje vam govore da nešto ne možete. Možda je i kreacija drugih ljudi, koji su odavno u vas usadili te misli, a vi ste im, ne shvaćajući njihovu moć to dopustili.

Pročitaj  Naša REAKCIJA na ono što doživimo je ključna za naš napredak – EVO zašto!

Kad stavite fokus na pozitivne stvari kojima ste okruženi, kao i na zahvalnost, strah polako ali sigurno nestaje iz vaših misli i života. Shvaćate tad da je sva moć u vašim rukama, da ćete jedino tako što vjerujete i gledate na sve kao moguće, zaista i privući i ostvariti sve ono što si zacrtate.

Ali ne, neće ono doći samo od sebe, neće doći konstantnim mantranjem i željom za promjenom. Morate biti ta promjena koju želite vidjeti i doživjeti, morate napravite korake ka boljem životu. Stavljajući fokus na sve ono što ne želite i čega se bojite, upravo to i privlačite. Onda, u nedoumici i tuzi, pitate se gdje je pošlo krivo, ne shvaćate da ste sami prizvali i kreirali određene događaje. A odgovor nam je vrlo često pred nosom, skriva se u nama.

Zavirite ondje gdje se ne usuđujete, iako vam je rečeno da emocijama i mislima ne treba poklanjati preveliku pozornost

Otkrijte što je ono što vas sputava, čime hranite dušu, kako biste mogli prepoznati što će sljedeće doći. I ispraviti ono što možete, stvoriti si ono što želite. Nije nemoguće, ako vjerujete. Ne postoji put jednak za sve nas, ne postoji ono jednako za mene i tebe.

Svijet se skriva u vama, vrlo dobro pazite u što vjerujete, što mislite i što govorite. Stavite fokus na ono dobro, pripremite se i zasučite rukave, jer do ciljeva i sreće treba vrlo često kopati, boriti se i bodriti, othrvati se vlastitim nesigurnostima i tugama, kako bismo spremni dočekali ono što znamo da zaslužujemo.

Tad, život poprima sve najljepše nijanse, tad, dijelimo radost s drugima, jer tako uvećavamo dobru karmu i dobru energiju. Tad, ne zatvarajte se u sebe, pokažite svijetu koliko ga volite jer i on voli vas ako ste dovoljno otvorena srca i luckaste duše.

Marija Lombarović

https://www.facebook.com/Lombarovic/?modal=admin_todo_tour

Vir: Atma.hr

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email