Što je Jung rekao o kundalini?

Što je Jung rekao o kundalini?


Što je Jung rekao o kundalini?

“Vidite, Kundalini u psihološkim terminu je ono što stvara najveću avanturu … To je potraga koja čini život podnošljivim. Ona je božanski nagon.”
“Jung smatra kako njeno buđenje dolazi … milošću neba.
Njeno buđenje je važno, zato smo rođeni i zato dolazimo na ovaj svijet. To je svrha ovog svijeta, a tko je nije ostvario propustio je ostvariti smisao.”
“Poriv za realizaciju , naravno, gura čovjeka da bude sam. S obzirom na mogućnosti da bude sam, on će sigurno prerasti prepreke i inhibicije.
“Sakti-Kundalini ili Devi-Kundalini je božica. Ona je ženski princip koji se manifestira kao sila koja okružuje dragulj u središtu, ona je zlatno sjeme.
“Sa stajališta bogova ovaj svijet je manje od dječje igre,.. On je sjeme u zemlji i mogućnost, cijeli naš svijet svijesti je samo sjeme budućnosti i kada započne buđenje Kundalini , tako da se ona počne kretati od puke potencijalnosti, na taj način pokreće svijet vječnosti.
Carl Gustav Jung

Pročitaj  Saturn u osmoj kući seksualnosti

arudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email