Što nam govori retrogradni Saturn u natalu?

Što nam govori retrogradni Saturn u natalu?Retrogradnost Saturna donosi pobunu protiv sistema i oca. Ustvari, ovdje je ostao neriješen konflikt prošlog života po pitanju autoriteta. Često se dogodi da padnete u ruke nekome tko je na vlasti.  Problem nastaje ako se stavi ja ispred odgovornosti, onda dolazi do sukoba, a to ovisi u kojoj se kući nalazi. Također, s ovim položajem može se privući osoba koja je zlostavljač. U psihologiji je poznato da svaka žrtva privlači svog nasilnika, ali to mora potvrditi ostatak natalne karte.
Kako smo rekli, ovaj položaj donosi jak impuls protiv vlasti, ali ispod je skriven aspekt sukoba s autoritetom. Recimo, retrogradni Saturn u desetoj kući, donosi na dubljoj razini karmički sukob s ocem koji se manifestira u ovom životu kao sukob s autoritetom. Kroz mnogo problema, potrebno je shvatiti  da je posao ustvari misija, a ne sredstvo zarade.  S druge strane, oslobađanje od krivnje jako je bitno, jer sukob koji se događa ustvari je neprihvaćanje odgovornosti za svoj život. Morate prihvatiti  odgovornost za sve svoje slobodne akcije inače se vraća život okrivljavanja. Primjerice retrogradni Saturn u 10. kući donosi probleme na radnom mjestu.  Kada se ne kaže NE na poslu, postoji očekivanje da probleme riješi netko drugi za vas onda ostajete zarobljeni  zahtjevima drugih. Uspjeh će biti odgođen za drugi dio života, ukoliko i ostali parametri to potvrđuju. Također, retrogradni Saturn govori da se ponavlja priča iz prošlog života, sada se završava nedovršeno. Ustvari, puno bolje i zrelije rezultate daje u drugom djelu života jer se osoba tada individualizira, što je prava priroda Saturna.
Nikola Žuvela
nikola@vedsi-jyotish.net

Pročitaj  Merkur kreće prema naprijed – čvorovi se polako raspetljavajuAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Tranzit Marsa i Venere, vrijeme projekcije ljubavi. Što se skriva iza?
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email