SUSRET IZMEĐU ISCJELITELJA I ISCJELJIVANOG NIKAD NIJE SLUČAJAN KAD TE BOLEST P…

SUSRET IZMEĐU ISCJELITELJA I ISCJELJIVANOG NIKAD NIJE SLUČAJAN

KAD TE BOLEST PROBUDI…

U ovom tekstu govorim o povezanosti fizičkih ili drugih bolesti sa duhovnim buđenjem osobe. Naime, bolest bilo koje vrste ne dođe samo iz klasičnih razloga, ona je ponekad trigger za Buđenje. Za ovu novu generaciju koja se upravo sada budi, korisno je znati ove korelacije zato što uloga iscjelitelja (ili barem nekih od njih) nije samo pomoći osobi da ozdravi već ponekad i da je Probudi.

Iz prakse zadnjih nekoliko godina mogu pouzdano tvrditi da je ova pojava sada već postala masovna. Naime, osoba se obrati zbog nekih konkretnih fizičkih ili psihičkih bolesti, a tokom iscjeljenja i rada s osobom ustanovi se da je, ustvari, došla zbog Buđenja. Ili, bolje rečeno, zbog oboje.
Stvar je u tome da je osoba očito već došla do stadija u svom životu kada treba da se duhovno probudi, pa se tijelo, psiha i duša već počnu „pripremati“ za taj veliki događaj. Taj pripremni period počne „drmati“ one blokade koje osoba ima od ranije i one se počesto iskažu u vidu neke fizičke bolesti, nestabilnog psihičkog stanja ili jednostavno određene emocije i osjećanja počnu previše gušiti. Dakle, blokade traže svoje razrješenje. I tada se desi da osoba „slučajno“ naleti na iscjelitelja…

Kako to izgleda u praksi?
Kada krenemo ustanovljavati uzroke njihovih tegoba pa im se spomene da neki od njih potiču iz prošlog života (a osoba pripada nekoj od zvaničnih religija koja poriče inkarnaciju) dobijem začudo pozitivnu reakciju jer osoba kaže npr. da joj ideja o reinkarnaciji uopšte nije daleka.

Nadalje, pošto su svi dio zdravstvenog sistema, dobili su medicinske dijagnoze od ljekara, a koje su gotovo uvijek fizičkog porijekla. No, kada im se tokom razgovora napomene da je uzrok u mentalnom, emocionalnom ili karmičkom polju osobe, također i to potvrde kao veliku mogućnost jer "i sami su naslućivali da kad god se iznerviraju, zaboli ih želudac i sl." Dakle, sami su ustanovili povezanost konkretnih fizičkih bolesti sa svojim emocionalnim ili psihičkim stanjem.

Zatim, tokom tretmana koje radimo bez obzira da li na daljinu, ili u direktnom fizičkom kontaktu, ispostavi se da je osoba vidjela boje i oblike ispod zatvorenih kapaka, imala određene vizije, ugledala anđele i tako redom. I onda se na kraju ustanovi da je osoba već neko vrijeme osjećala da se nešto iznutra događa, ali nije znala to objasniti. A onda je došla i neka konkretna fizička bolest koja ju je potakla da me kontaktira.

Pročitaj  Vi niste jedna kap u oceanu već ocean u jednoj kapi

Da bi proces iscjeljivanja bio uspješan, iscjelitelj se mora povezati ne samo sa svojima već i sa vodičima te osobe , tada se prime i određene poruke od vodiča te osobe. Tek tada dolazimo do onog o čemu sam govorila na početku teksta. Osobi se najednom "upali lampica" i sjeti se npr. nekog prethodnog života, ili dobije uvid o svrsi svoje duše, ili odjednom počne povezivati vrlo brzo stvari koje su joj se događale u životu, sama ih obrazlažući, a dosad nije imala za njih objašnjenje.

I onda sve krene svojim tokom. Ustanovimo da se osoba upravo počela buditi i prvi velovi zaborava, nametnuti nam pri rođenju, počnu se trgati. Tada obično osoba usrdno počne tražiti da joj dam knjige, preporuke, tehnike ili bilo šta što će joj pomoći na njenom putu. Zanimljivo je u tim trenucima posmatrati izraz lica osobe koje najednom počne blistati te njenu ushićenost osobe otkrićima o sebi. Javlja se naravno i zbunjenost, ponekad drhtanje cijelog tijela zbog novih spoznaja, ali generalno, sve što osoba osjeća je vrlo pozitivno i ugodno.

Neko je davno rekao: ako probudiš samo jednu osobu, ispunio si svoju svrhu. Kako sam tokom godina shvatila da je jedan od mojih zadataka i buđenje usnulih, to je radost tim veća kada vidim i uvjerim se svojim očima kakva drastična promjena se dešava s osobom za samo nekoliko dana ili sedmica.

Dakako, treba uvijek imati na umu da su ovakvi susreti između dvije osobe već od ranije dogovoreni na duhovnom nivou, te da se oni nikad ne dešavaju "slučajno". I nikada se osoba ne probudi prerano ili prekasno, već tačno u određenom periodu života koji je njena duša precizno isplanirala prije nego se inkarnirala. Ono što izgleda "slučajno" je kad osoba kaže da je "slučajno" naletjela na neki moj tekst, druga je "slučajno" čula od prijateljicine prijateljice da radim to i to, i da ne nabrajam dalje.
Kada se dese ovakvi slučajevi, tada je iscjelitelju lakše ozdraviti onu fizičku bolest zbog koje je osoba i došla jer je i sama postala svjesna stvarnih uzroka bolesti te se ozdravljenje događa puno brže i efikasnije.

Pošto više od 20 godina pratim ovaj talas buđenja kako na globalnom tako i pojedinačnom nivou, mogu samo konstatovati da ako je zadnjih godina to izgledalo kao neka jača bura, sada je to gotovo ravno cunamiju…I to je nakon svih vidljivih dokaza da se transformacija na globalnom nivou zaista dešava, meni najbolji konkretni pokazatelj iz stvarnog, svakodnevnog života. ZATO sam toliko uvjerena da ništa ne može zaustaviti ovu poplavu Svjesnosti na planeti i pobjedu Svjetla na planeti. Ništa više ne može zaustaviti ovaj talas! I zato svi vi koji se sada budite, možete biti mirni jer se budite u periodu u kome je zajedno s vama ogromna masa ljudi. Vi imate taj vjetar u leđa od drugih koji se bude jer je kolektivni oblak Svjesnosti sada puno veći i moćniji. U vrijeme kada smo se mi budili prije nekih 30.tak godina, tada smo mogli nabrojati Probuđene na prste jedne ruke. I bili smo tako usamljeni, uplašeni i nismo imali nikoga da nam da savjet, pruži ruku pomoći. Sve smo morali sami. Vi zasigurno niste. Zato, podržavajte jedni druge, pomažite jedni drugima, sastanite se, razgovarajte, razmjenjujte iskustva jer je to najbolji način da i sami dalje napredujete.

Pročitaj  ZVEZDANE SEMENKE - Ugovor koji ste potpisali (3. dio) Evo i trećeg dijela tek...

Sretno vam dalje na Stazi Buđenja!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email