Svjetska situacija od 17.02.2022. do 27.06.2022. godine


U svom ranijem članku (“Opis opće situacije u svijetu 2021-2022.”) od 25.11.2021. godine kod analiziranja svjetske situacije u obzir sam uzeo samo utjecaje Saturna i Jupitera, koji su odigrali vodeću ulogu glede pandemije koja traje već pune dvije godine. Predvidio sam da bi se opća situacija, poglavito misleći na pandemiju, mogla nazvati “povuci-potegni” stanjem do kraja travnja 2022. godine, a od početka svibnja, 2022. postoji veća mogućnost da nastupi olakšanje i poboljšanje koje će potrajati do sredine/kraja lipnja, 2022. godine.

U ovom članku kombinaciji Saturna i Jupitera dodajem i trenutno vrlo bitnog Marsa, kako bih u određenoj mjeri proširio predviđanje mogućih svjetskih zbivanja i na ostala područja do ljeta 2022. godine.

Ono što je vrlo važno dodati i istaći, nastavljajući se na moja prethodna dva kraća članka/osvrta objavljenih ovoga tjedna (23. i 24.02.2022.) na “Facebook-u” (javna grupa “Vedska astrologija – Nikola Đurđević Wagner“, a tako i na mom privatnom profilu), odnosi se na Saturna koji se od 17.02.2022. godine nalazi u Dhanishta nakshatri (jedna od 27 Mjesečevih zvijezda) kojom vladar Mars, njegov neprijatelj. Simbol ove nakshatre je doboš (pored roga on je od drevnih vremena instrument koji objavljuje početak sukoba), a inače pripada među pokretne zvijezde koje naginju promjeni i kretanju.
Od tog događaja (17.02.2022.), Saturn i Mars se nalaze u pogoršanom 2/12 položaju (Mars je u Strijelcu tj. 9. znaku zodijaka, a Saturn u Jarcu tj. 10. znaku zodijaka) budući da se nalaze u 9/10 znakovima, što ih dovodi u 2/12 položaj (Saturn se nalazi u 2. astrološkoj kući od Marsa, a Mars u 12. kući od Saturna). Reklo bi se da ovim položajem Mars diše Saturnu za vratom.
Važno je reći da se Saturn i Mars u ovom lošem 2/12 položaju nalaze već od ranije (točnije, od 16.01.2022. godine), ali ovaj položaj postaje posebno napet i dobiva na značaju od trenutka kada je Saturn ušao u ovu nakshatru. (Postoji 27 nakshatri, Mjesečevih zvijezda, koje se spominju u Jyotishu, vedskoj astrologiji.)

Kao što sam već rekao u mom ranijem kratkom članku, Mars (“Bog rata”) će se od 26.02.2022. pridružiti Saturnu (“Tvrdoglavi tiranin”) u Jarcu, a ova dva međusobno ljutita neprijatelja su zajedno u ovom znaku sve do 07.04.2022. (Mars tada napušta Jarca i ulazi u znak Vodenjaka). Saturn vlada Jarcem, a Mars je najsnažniji upravo o ovom znaku. Ovo je vrlo napeta i praktički nepomirljiva kombinacija.
K tome, od 29.03.2022. godine i Mars ulazi u Dhanistha nakshatru, čiji je on vladar. Ovaj ga položaj još dodatno jača.
Svjetska situacija bi mogla nalikovati buretu baruta.

Pročitaj  Gune i psihologija

Od 07.04.2022. Mars napušta Jarca i ulazi u znak Vodenjaka. Saturn se i dalje zadržava u Jarcu, svom vlastitom znaku. Unatoč tome što je Mars ušao u Vodenjaka, u kojem se nalazi dobroćudni Jupiter, ova se dva planeta nalaze u 2/12 položaju u odnosu na Saturna, što i dalje stvara loše učinke. K tome, Mars se i dalje nalazi u svojoj Dhanistha nakshatri (Dhanishta nakshatra je smještena između 23°20´ Jarca i 06°40´ Vodenjaka).
Ipak, sve u svemu, izlazak Marsa iz Jarca i njegova konjukcija (združenost) s njegovim prirodnim prijateljem, dobroćudnim Jupiterom, moglo bi donijeti kratkotrajno olakšanje glede napetih svjetskih zbivanja.

Dana 14.04.2022. godine Jupiter ulazi u znak Riba, čiji je vladar. Osnaženi dobroćudni Jupiter u svom vlastitom pomirljivom znaku, Ribama, koji teži ujedinjavanju, dat će sve od sebe da privede pregoravačkom stolu sve one koji su to do tada uporno odbijali i da poboljša situaciju. Dakle, u ovom se kratkom razdoblju očekuje određeno smirivanje napete globalne situacije, a to bi moglo potrajati do kraja travnja.

Ipak, 29.04.2022. godine Saturn ulazi u Vodenjaka, čiji je vladar, i time se ponovno pridružuje Marsu. Dakle, moguće je ponovno oživljavanje neprijateljstva, globalnih nemira ili katastrofa.

Mars je u Vodenjaku do 17.05.2022. godine kada ulazi u znak Riba i ponovno se pridružuje miroljubivom Jupiteru. Ovo bi moglo dovesti do smirivanja napetosti, iako se ova dva planeta ponovno nalaze u 2/12 položaju u odnosu na Saturna (Vodenjak je 11., a Ribe 12. znak u Zodijaku) pa će tu i tamo “iskre i dalje frcati”.

Mars će dana 27.06.2022. godine ući u Ovna, svoj ratnički znak. Time će se udaljiti od Saturna, ali će se naći u konjukciji s teško predvidvidljivim Rahuom (Sjeverni Mjesečev čvor).
Ovdje bih stao i ne bih dalje ulazio u analizu ove konjukcije, a tako i predviđanja mogućih budućih zbivanja.

Pročitaj  Prosvjetljeni ste ako vam do ničeg nije stalo a sretni ste. SLATKA ILUZIJA STO ...

Napominjem da su ovo vrlo općenita razmatranja svjetske situacije. Za detaljniju i precizniju analizu njihovih utjecaja moramo primijeniti gore navedene položaje Saturna, Marsa i Jupitera na svaku pojedinu zemlju. Drugim riječima, moramo utvrditi ovo dinamičko kretanje planeta koji se nazivaju tranziti i povezati ih sa statičkim položajima planeta u natalnoj karti određene zemlje koju želimo razmatrati. Ako mi vrijeme dopusti, budem možda razmotrio utjecaje ovih tranzitnih planeta na natalne karte SAD-a i Rusije. No, za sada toliko.Vir članka

https://jyotish-vedska-astrologija.com/

Od 2011. godine profesionalno se bavim Jyotishem (vedska ili indijska astrologija). Moj učitelj Jyotisha je jedan od najpoznatijih američkih jyotishija, Marc Boney. On se ubraja među prve učenike sa Zapada eminentnog živućeg indijskog astrologa, K. N. Raoa (Kotamraja Narayana Rao). U 2016. godini u “Pacific Institute of Vedic Science” (San Diego, SAD), čiji je on pokretač i voditelj, uspješno sam kod njega završio Jyotish školu “The Essentials of Maharishi Jaimini’s Upadesha Sutras” i “Advanced Jaimini Jyotisha”, a u 2019. godini i “Predicting Major Life Events”. Održavam savjetovanja i tečajeve numerologije i Jyotisha. Živim i radim u Zagrebu.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email