Talent ili ne?

Talent ili ne?“Kada sam imao 15, proveo sam mjesec dana radeći na arheološkim iskopinama. Jednog dana za vrijeme pauze za ručak razgovarao sam s jednim od arheologa i on je postavio ona pitanja o “upoznavanju” koja postavljate mladima: Bavite li se sportom? Koji je vaš omiljeni predmet? I rekao sam mu, ne, ne bavim se nikakvim sportom. Bavim se kazalištem, u zboru sam, sviram violinu i klavir, išao sam na satove likovnog.
I otišao je WOW. To je nevjerojatno! A ja sam rekao: “O ne, ali nisam dobar ni u jednom od njih.”
I tada je rekao nešto što nikada neću zaboraviti i što me je potpuno oduševilo jer mi nitko nikada prije nije rekao nešto slično: „Mislim da nije smisao biti dobar u stvarima. Mislim da imaš sva ta divna iskustva s različitim vještinama, i sve te to uči stvarima i čini te zanimljivom osobom, bez obzira na to koliko dobro to radiš.”
I to mi je iskreno promijenilo život. Zato što sam od neuspjeha, nekoga tko nije bio dovoljno talentiran za bilo što da bi se istaknuo, prešao u nekoga tko je radio stvari jer sam uživao u njima. Odrastao sam u okruženju orijentiranom na postignuća, toliko preplavljenom mitom o talentu, da sam mislio da je vrijedno raditi stvari samo ako možeš “pobijediti” na njima.”
– Kurt Vonnegut

Pročitaj  Utorak – Zrelost u odnosimaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email