To je ljubav

To je ljubavPrva ljubav koju ste osjetili, bila je snažna. Kao da ste tada oživjeli i osjetili život i umjesto da ste nastavili u tom smjeru, stali ste i počeli optuživati partnera jer on nije isti kao i vi. Ali što vas je zaustavilo da upoznate svog partnera? Zašto ste ono što ste osjetili kao najjači doživljaj života bili spremni pustiti tako lako? Taj zagrljaj je bio jedinstven, neponovljiv i mislili ste za njega život dati. Što je dovelo do toga da on tako lako nestane?
Pustili ste taj dio jer je pobijedio Mister Ego koji vas je okrenuo sebičnosti. Pobijedila su njegova zanovijetanja, njegova važnost, ali istodobno je upravo on upropastio vezu jer upravo ju je on htio zakivati čavlima posjedovanja. On nije htio ljubav već je htio imati i tako je život postao posjedovanje. Tako je nastala karma, nesvjesno, grijeh, sva ta imena koja su ustvari toliko strana. Jest, taj Mister vas je izvukao iz mnogih situacija kada vam je bilo najteže.  Rekao je: idi dalje, posluži se ovim ili onim, ali ne možete mu oprostiti što vas je zakinuo za ljubav jer od ljubavi se živi, a on je sebi dignuo spomenik u ime statusa i moći.
Pogledati sebe iznutra, ima li što ljepše? Vidite li u tom pogledu ono malo dijete sreće, onaj mali cvijet koji gleda život tako sretno, ispunjeno kada ga pustite da voli, kada ostavite razočarenja prošlosti i okrenete se prema osobi, partneru, djetetu? Jedinstveno, toliko različito, a opet tako neodoljivo. To je ljubav.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Oduzeti cilj čovjeku i posljedicaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email