Tranzit Jupitera u Vodenjaku – učenje s pokrićem

Tranzit Jupitera u Vodenjaku – učenje s pokrićemPočetkom četvrtog mjeseca Jupiter je ušao do devetog mjeseca u znak Vodenjaka. Razum i logika središnji su fokus Jupitera u Vodenjaku, što će čovječanstvo navoditi na proučavanje tehničkih tema poput znanosti i analize sustava, odnosno teme otkrića biti će u prvom planu što znači da će neka značajna otkrića biti objavljena. Jupiter u Vodenjaku će se više baviti razumijevanjem što je stvarnost, a što fikcija. Drugim riječima, Jupiter odražava ljubav prema intelektualnom diskursu, a to znači da će biti više argumentacije poput nekih presuda koje su već donesene po pitanju pandemije i ljudskih prava.
  Ovo je razdoblje u kojem se ljudi trebaju više informirati o temeljima duše, a ne informacijama koje se bave događajima. Primjerice, kroz savjetovanja sam susreo ljude koji su ovo vrijeme iskoristili za liječenje, zdravu prehranu i meditaciju i od takvog života su imali dobrobiti. Ovo je vrijeme za znanje i razumijevanje prirodnih zakona. Upravo ta kvaliteta sugerira da će vas sada privlačiti jedinstvena i ekscentrična akademska područja i duhovna tradicija. Jupiter u Vodenjaku pokreće u ljudima snagu znanja kroz koje će lakše dolaziti do sebe. Treba imati na umu da Vodenjak ne dozvoljava znanja bez pokrića. Saturn nosi strukture u sebi, ali u Vodenjaku traži samostalnost koja ne može postojati bez znanja Jupitera koji daje smisao ili svijetlo samostalnosti. Vodenjak može biti gorštak na planini, ali Jupiter gorštaka ili znanje pretvara u sveca. Dakle, oplemenjivanje poput alkemije ustvari je spoj elemenata koji svojim spajanjem daju novi značaj ili promjenu. Bit je spoznati ovo spajanje jer rođenje na zemlji je element koji spajanjem duha izaziva kemijsku reakciju. Zemlja je ženskog roda, ona oplođuje duh, tako da spajanje zemljanog Saturna koji vlada Vodenjakom ili mentalom s Jupiterovom vatrom dobiva značaj oplemenjivanja onoga što je u zemlji ili tranzitom u Jarcu bilo skriveno i sada se može iznijeti van. Vanjski događaji ovise o svjesnosti čovječanstva tako da, ako je ona mala i učinci će biti mali, ali za one koji se bave sobom ovo može biti dobro vrijeme da prigrle u život sve ono što potiče samostalnost jer takve aktivnosti podržava Jupiter u Vodenjaku.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Utorak- Sazviježđe napretka i pobjedeAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email