Tranzit krize sustava

Tranzit krize sustavaZadnjih nekoliko dana bili smo zahvaćeno teškim tranzitima. S jedne strane, imali smo ekliptiku koja je izazvala pomraćenja prošli tjedan što se odrazilo na mnoge loše događaje, da bi onda i Jupiter ušao u Strijelcu ušao u škare između dva malefila i na neki način pokazao nefunkcioniranje vladavine prava.
S druge strane, pozitivna stvar je što nam Jupiter  pokazuje kako (ne) funkcionira sustav. Malo teže smo to osjetili kada su Jupiter i Ketu bili unutar jednog stupnja, ali konstelacije uvijek djeluju tako da na grub način ljudima pokazuju ono što ne žele vidjeti. Ne treba spominjati koji su to događaji, ali dobro je obratiti pažnju na to da Strijelac simbolizira dharmu ili naravne zakone. Kada je dharma ugrožena onda dolazi do potpunog urušavanja ljudskosti. Životinje imaju veće moralne vrijednosti od čovjeka, one čuvaju okoliš, dijele svoju hranu i ne stvaraju zalihe koje čuvaju za sebe u odnosu na čovjeka. Idemo još dublje, država je simbol naravi autoriteta ili naravi Superega, ili Animusa. Ako ne donosite odluke u svom životu, onda je vaš život podređen potpuno demonskom djelovanju vanjskog autoriteta, odnosno ako ovaj naravno zakon ne prepoznajete u sebi on automatski dobiva svojeg protivnika u vanjskom svijetu, gdje ga gledate kao svoje naličje. Ovakav svijet je naličje čovjekovim uvjerenja, to što sada proživljavamo naličje je i uvjerenje samog čovjeka.
Sve je polaritet, ako ga ne razumijete, vašim životom vladaju spomenute sile koje možemo zvati kompleksima što je psihološki ljepše rečeno ili konstelacije, zavisi kakva su vam društvena uvjerenja.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Subota – U detaljima se skriva odgovorAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email