Tranzit Saturna u Shravani

Tranzit Saturna u ShravaniU prošlim postovima nisam se dotaknuo Saturna u Shravani u Jarcu. Prema indijskoj astrologiji on aktivira prarabdha karmu i ostat će ovdje do 18. veljače 2022. g. Prarabdha je onaj dio prošle karme koji je odgovoran za sadašnje tijelo, ili tjelesna loša djela. 
Ako proučavate svjetske događaje, u prošlosti, kad god je Saturn bio u Shravani sazviježđu, bilo je problema na nacionalnoj i globalnoj razini. Bilo je nekoliko ratova, ekonomskih kolapsa, smrti vladara, smrti velikog broja ljudi, nevolje i opće nestabilnosti. Prema vedskom sustavu, mi smo još uvijek u godini Sharvari naam samvatsari. Godina Sharvari nije dobra i traje od 12. travnja 2021.g. do 2. travnja 2022.g.  Shravanom vlada Mjesec i božanstvo Vishnu.  Za znaku Jarca se nalazi Shravana kojim vlada Saturn. Dakle, da bismo razumjeli njihovu energiju moramo kombinirati aspekt Vishnua, Mjeseca, Shravane što znači “čuti” i Saturna.
Ovo sazviježđe je povezano s komunikacijom, učenjem, slušanjem, intuicijom, pametnošću, prijemčivošću. Također, u održavanje reda, očuvanje tradicije, satvičke sklonosti. Shravana je  nježna njegujuća, strpljiva, kontemplativna. Sustavna je , poslovna, usmjerena na rad i ustrajat će dok ne postigne svoje ciljeve. Ali ciljevi mogu ići u oba smjera, sebično ili nesebično. Rounali da ima i negativnu stranu, može postati nemirna kruta, egoistična, proračunata, tvrdoglava, nefleksiblna, ljubomorna, uskogrudna i materijalistička. Shravanova vlada osim slušanja poučavanjem, pa će svaka profesija u kojoj je tema podučavanje pronaći svoju aktualizaciju.  Ova kombinacija Saturna i Mjeseca donosi dosta straha, gubitak udobnosti, pogreške u prosudbi, emocionalni poremećaji, loše zdravlje, usamljenost. Posao može biti fizički, mentalno i emocionalno naporan.  Ovu mješavinu Saturna i Mjeseca treba dublje sagledati jer za cijelo ovo razdoblje Jupiter nije od velike koristi. Tek kad napokon uđe u Ribe u drugom djelu slijedeće godine, možemo vidjeti trajnu pozitivnu promjenu. Do tada je Saturn u potpunosti vlada našim životima. Saturn u Shravanu  će pojačati karmičke učinke Mjeseca u vašoj natalnoj karti.  Ako prolazite  Mjesečevo razdoblje, tada će se  karmički učinci pojačati dok ne izađe Saturn iz Shravane.  Ako vaš Mjesec u osmoj ili u dvanaestoj kući u natalnoj karti budite oprezniji.  Mjesec u trečoj i šestoj kući može dati dobre rezultate u području struke i uslužnih djelatnosti, ali će dati lošije zdravlje. Ako je Mjesec dobar u vašoj natalnoj karti neće bitnije ova kombinacija utjecati.
Oni koji imaju Saturn u 4., 7., 8., 10. kući u tranzitu ili u natalnoj karti moraju biti oprezniji u područjima kojima vlada. Ovo se naziva Kantak Shani. Saturn u 8. kući je njegov najteži položaj. Ako ste u Sade-satiju, ovo će biti teži period pogotovo za one koji imaju Mjesec u Shravani. Ako imate u kombinaciji Venera-Saturn ili Saturn-Venera Mahadaša-antardaša, ovo će biti lošije razdoblje, odnosno suočit ćete se s karmičkim čiščenjem u ljubavi poput uskračivanja ljubavi.
Također, analizirajte interakciju između Saturna i Mjeseca u vašem horoskopu rođenja. Ako su slučajno smješteni u osi 6/8 ovo razdoblje će isto tako biti loše. Saturn-Mjesec u osi 2/12 također može stvoriti neke probleme. Ostali odnosi Saturna i Mjeseca neće davati loše rezultate.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Petak – Premostiti savršenstvo u obiteljiAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email