Tranzit Venere u Ovnu i Biku

Tranzit Venere u Ovnu i BikuVenera je u znaku Ovna do 18.6. po pitanju ljubavi, Venera je u najstrastvenijem sazviježđu Barani i ona u ovom položaju daje ekstremnosti po pitanju strasti. Stoga, u odnosima tražite ravnotežu jer možete željeti puno, a niste spremni dati isto toliko, točnije, većina želi promjene, ali se ponašaju isto, što onda stvara frustraciju. Kada kažemo strast onda se malo kada misli da se iza nje kriju mnoge projekcije koje osjećate kod partnera.  Na dubljoj razini po pitanju strasti se ne radi o fizičkoj privlačnosti već o unutarnjoj, a ona može biti različita. Od karmičkih susreta, projekcija onoga što ja želim biti i što jesam i što je utjelovljeno u toj osobi prema kojoj osjećam strast. Ipak, kako bi uveličali sebe, mi mnoge veze zovemo velikim ljubavima, a ustvari se radi o strasti. Strast nastaje iz želje za moći kao prvotnim oblikom izražavanja čovjeka u njegovom otkrivanju sebe. Zato je Venera u Ovnu više sklona da se izvana prezentira kao najbolji i najveći ljubavnik ili ljubavnica. Spremnost dokazivanja je velika jer ne postoji unutrašnji sadržaj koji se stvara kroz godine odnosa i rada na sebi. Zato tantra kaže da se nakon šest godina partneri počinju seksualno otvarati jer se nakon godina stvorila intimnost i povjerenje u partnera, dok mi kao Zapadnjaci takvu ljubav ne cijenimo.  Rahu s Venerom donosi dodatnu strast tako da ovo kratko razdoblje donosi jake projekcije prema suprotnom spolu.
Venera u Biku nakon 18.6. do 13.7. i odlična je za odnose, ali i kreativnost ako ovaj aspekt tumačimo općenito. Venera u Biku najviše djeluje na pet osjetila ili na fizičku razinu dok u vodi djeluje na šesto osjetilo ili intuitivnu razinu. To znači da ovdje Venera u ljubavi traži ugodu, a u materijalnom želi stan ili kuću, kao i ugodno uređenje doma. Ona u ovom znaku želi: senzualnost, stabilnost i zadovoljstvo.
Svi maštaju o ljubavi bez spoznaje, ali to je kao da želimo ljepotu, ali ne želimo njen sadržaj, a kada vidimo sadržaj onda se vraćamo na sigurne pozicije u kojima govorimo kako nam veza ne valja i kako je partner kriv. No, istina jest da je zaljubljenost ulazak u svijet ljubavi, da se radi o inicijaciji koju ova kombinacija stvara jer Venera u Biku traži dugotrajnost i dokaze ljubavi kroz djela. Bez stabilnosti nema ni intimnosti, to su pravila koja su skrivena u svakom pravom odnosu. Ovo je vrijeme kada treba promatrati kako djela, poštovanje i stabilnost predstavljaju put do intimnosti i stvarngo odnosa. 

Pročitaj  Kako se osloboditi od zarobljenih emocija i nametnutih uvjerenja?

Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeutAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Anima i Animus
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email