Tranzit Venere u Škorpionu, tajnosti i strasti

Tranzit Venere u Škorpionu, tajnosti i strastiVenera je ušla u znak Škorpiona i zajedno je s Ketuom koji vlada prošlom karmom do 30.10. Jasno, sada su prisutne osobe iz prošlosti te opsjedujaće misli o prošlim vezama, prekidima i tajnosti.
Primjerice, jučer se pojavljuje jedna poznata klijentica koja je imala odnos koji je obilježio njen život.  Partnerove prevare i obećanja su je oblikovale tako da ni sada u novoj vezi ne dozvoljava sebi da krene dalje. Dakle, koja je vjerojatnost da se netko bitan iz prošlosti koga ne vidite dugi niz godina pojavi baš na ovaj tranzit?! U astrologiji je sinhronicitet  stalna pojava, odnosno kada čovjek traži dokaze duhovnosti naći će je u astrologiji, a ako želite finije dokaze naći ćete ih u dugotrajnim meditacijama.
Ovaj tranzit ne predstavlja samo prošle veze i tajnosti, već govori puno dublje o našoj prirodi. To su naše tajne ili naša Sjena koju ne prihvaćamo i onda se ona manifestira kroz tajnosti. Naravno, ono što osuđujemo kod drugih i što nas boli ustvari je naš problem.
Ova situacija aktualizira pitanje onog tamnog u nama. Normalan čovjek u odrastanju prolazi kroz ovu fazu zaljubljivanja i strasti ili onog što izlazi iz Sjene, neprihvaćenog dijela sebe. Ne možete sebe voljeti ako ne prihvatite ovaj neprikladni dio sebe.   Skloni smo optuživati ljude koji ulaze u tajne veze što nam aktualizira ovaj tranzit, ali ustvari oni nose Sjenu kolektiva, to je ono što većina želi, ali nema snage pokrenuti u sebi niti vidjeti da su u odnosu iz potpuno drugačijeg razloga, najmanje zbog ljubavi.
Ako vam se javljaju misli ili osobe iz prošlosti, budite svjesni ove činjenice i postavite si pitanje razloga zašto ste u sadašnjoj vezi, koji su to stvarni razlozi zašto ste u njoj? Škorpion nosi našu slabu točku ili ono što nam je nezgodno priznati i vidjeti u sebi. Obično ljudi koji moraliziraju najviše pokazuju potisnutu Sjenu kroz uskogrudnost, mržnju, preziru svoju neistraženu strast ili plamen života. Ako je moralnoj osobi projekcija jaka i stalno priča o prevari, to je stanje koje onda treba osvjestiti. To je zabranjena emocija ili roditelj koji je bio u ljubavnom trokutu i sada dijete proživljava ono zabranjeno što nije rečeno u obitelji. Ako su vam sada jake misli na prošle odnose ili ste bili u tajnoj vezi, promotrite odnos vaših roditelja, pronaći ćete tamo odgovore o zabranjenim osjećajima ili čak možebitnoj tajnoj vezi roditelja. Plamen strasti tko ga na krivi način gasi, opeći će ga plamen bližnjih kroz ogovaranja, podbadanja i osuđivanja. To je neiživljeni život, koji se kada ga se ne živi prenosi kao virus na druge, oni postaju vaše ogledalo, podbadaju vas za ono što ne vidite o sebi i želite biti sveti tako što ne živite život. Kada tako sagledamo astrologiju onda ona dobiva veći značaj i dubinu, ona je neshvatljiva bez alkemije, a Jung nam je tu dao širu sliku.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Saturn kao alkemičarAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email