Tranzit Venere u Vodenjaku

Tranzit Venere u VodenjakuVenera je u znaku Vodenjaka do 16.3., ona traži slobodne ljubavi, a momentalno joj je Saturn u Jarcu namentuo izolaciju što dodatno može pojačati njeno nezadovoljstvo u uživalačkom aspektu na nižoj razini, ali na višoj razini Saturn daje Veneri snagu za unutrašnju kristalizaciju ljubavi, jer on je pročišćač onog nepotrebnog. Zračni element je misaoni element i tu počinje mogućnost da se problemi riješe zdravorazumski.
Ovo je razdoblje u kojem će se težiti k intelektualnim dostignućima jer je i Sunce u Vodenjaku. Ovo je vrijeme za neovisnost i nekonvencionalnost ali i jačanje ekscentričnog ponašanja koje je danas pravilo dok je neovisnost u pravilu rijetka. Ovo je razdoblje zaljubljenosti u slobodu, odnosno želja za slobodnim tumačenjem odnosa biti će više naglašena. Nametanje dogmi i ograničavanja sada će biti puno teže provesti, pored Rahua i Marsa koji će stvarati jaku agresiju ili borbu za pravdu. Od 10. 3. Merkur će uči u Vodenjaka te će flert biti NAGLAŠENIJI.
Flert se inače pojavljuje u narcističkoj ljubavi kao želja za dokazivanjem, odnosno zamjeranju partneru da se premalo trudi. Zato slobodne ljubavi nemaju veze sa slobodom već joj je uzrok sebični razlog koji se pokušava glorificirati i falsificirati. Danas živimo u dobu u kojem je sve falsificirano, od medija, lažnog predstavljanja podataka, do ljubavi u kojoj je danas najveća razina laganja. Viši aspekt Venere u Vodenjaku jest postizanje prijateljstva u ljubavi kao najvažnijim aspektom odnosa. Kako kaže F. Nietzsche „Ne nedostatak ljubavi, već je nedostatak prijateljstva ono što stvara nesretne brakove“.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  O čemu ovisi uspjeh odnosa?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email