Tranzit Venere – želja za sigurnošću

Tranzit Venere – želja za sigurnošću


Tranzit Venere – želja za sigurnošću

Danas je započeo tranzit Venere u Jarcu, trajat će slijedećih tjedana. Ovdje se Venera ne osjeća toliko dobro jer je opterećena Saturnovim strahom, pa se ljubav traži materijalnu sigurnost. Iako, su Saturn i Venera prijatelji što znači da ona donosi pozitivne značajke u poslovnom segmentu, u emocijama se ovdje prilazi parnteru s dosta opreza, ali može donijeti i nedostupnost partnera čak i udaljenost. Bilo bi potrebno osvjestiti razlike u emocijama tj. kako neke emocije povezane s nekim osobama u vama mogu izazivati iracionalne osjećaje poput nedostupnosti, a da ih ne razlikujete od pravih emocija.
Pozitivna karakteristika Venere jest da bez obzira na okolnosti, osobu s ovim položajem se može trajno voljeti. Također, može se voljenu osobu dugo čekati, pa ovaj položaj nosi ustrajnost. Venera u Jarcu teži emotivnoj, materijalnoj sigurnosti i predanosti. Ipak, ovdje se ljubav shvaća kroz uspjeh. Ako su partner ili partnerica uspješni, to se vrednuje jer strah ima glavnu riječ tj. on se izražava potrebom za sigurnošću, a to je uspjeh. Venera u Jarcu se koncentrira na ono što je realno, sigurno i moguće.
S obzirom na ostale tranzite, ljubav će se itekako mjeriti novcem, te ako ga neće biti, strah će u veze unositi nesigurnost. Isto tako u suprotnom smjeru, ako će većini odnos biti baziran na novcu onda Venera nema mogućnosti da se razmaše, pa onda donosi gušenje emocija. Dakle, potrebno je pronaći sredinu.
Pod djelovanjem Venere u Jarcu, ljubav može djelovati hladno zbog utjecaja razuma. Ipak, ako vam osoba ulijeva povjerenje i spremna vam je biti podrška, onda ovaj tranzit može biti pozitivan. Sve ovisi o tome je li vam partner viši tip kojem vlada razumnost ili niži tip kojim vlada sigurnost.
Ovaj položaj može biti privlačan ženama koje traže autoritet oca u muškarcu.
Ukratko, ovo je položaj koji donosi potrebu za emotivnom i materijalnom sigurnošću. Neki pjevači i pjevačice ili autori pjesama imaju ovaj položaj, tako da opjevavaju ljubav koju sami ne mogu dati. Dakle, maštaju o velikoj ljubavi kako ne bi vidjeli da su u ljubavi ustvari hladni u davanju.
Venera u Jarcu ne razumije prenemaganje, slatke priče, romantiku i sl. Venera u Jarcu traži konkretno djelo od strane voljene osobe, ali i bliskih ljudi. To je ljubav u kojoj se traže djela, a ne priča.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Povijest jednog oporavka od neizlječive bolesti

Narudžba knjiga (cijena knjige je 90kn): nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email