Tranziti-Situacija se još ne smiruje-SAD- Sadhe satti

Tranziti-Situacija se još ne smiruje-SAD- Sadhe satti



Retrogradni Mars donosi stare zakopane nesvjesne ljutnje, Ketu donosi karmu i pojačava s Marsom impulzivnost, a Saturn tradicionalno s Marsom donosi jake sukobe, odnosno potrese i ratno stanje. Pored toga, Shripat yoga ili karma predaka je na snazi dok je Jupiter u padu jer kada ulazi u novi znak, obično se svijet uznemiri jer je svijetlo u određenom padu. Planet na krajevima propada kao u rupu i gubi snagu. Pored toga, Jupiter je uništen jer je priklješten između malefika. Sunce u Vagi je u padu, Venera je isto u padu pa se ne možemo osloniti niti na jedan planet. Potrebno je pričekati da se situacija popravi.
U SAD-u je početkom godine započeo Sadhe satti ili Sedam godina tuge, a pored toga Saturn je prošao preko Kethua što donosi kolektivni gubitak radnih mjesta. Ova kombinacija je donijela 40 milijuna otkaza. Taj aspekt će i dalje trajati, a Sadhe satti će donijeti pročišćenje koje će biti bolno. Kako vidimo, Donaldu Trumpu koji je bio pod Sadhe sattijom, na kraju mandata je u svom stilu donio velike probleme. Za one koji ne razumiju astrologiju moraju znati da njegova natalna karta pokazuje teški narcistički poremećaj. Indijska astrologija je tu jasna. Nekoliko njegovih položaja pokazuju “demonske” kombinacije koje zovemo modernim jezikom narcističkim poremećajem. Mnogi koji ga smatraju zaštitnikom i mesijom zaista pokazuju elementarna neznanja o duhovnosti. Srećom, astrologija nam uvijek iznova potvrđuje i otkriva kakvi su ljudi ustvari i daje nam realni uvid u svijet što nam omogućuje stvarniji pristup događajima.
Planetarno ovo je razdoblje za meditaciju i povlačenje. Stanje svijesti bez obzira na vanjsku situaciju ovisi o nama. Vanjske promjene su kao godišnja doba, jedino ih mijenja stanje svijesti, odnosno kako mi promatramo momentalnu situaciju.

Pročitaj  Venera/Pluton – što je meni ljubav?



Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email