Tranzitna karmička Venera

Tranzitna karmička VeneraUlaskom u znak Raka, Venera pokazuje svoju slabost jer  želi ostati djevojčica, a Mjesec ili Rak joj govori da mora odrasti poput prave majke koja svojim bezuvjetnim davanjem pronalazi smisao  koji je ispunjava i čini odraslom jer nadilazi postojanje koje se zasniva na sebičnosti i ispraznosti kojima je sklona u svojem odrastanju.
Ako Venera ostane djetinjasta, ona u pravilu traži autoritet, a tada partner postaje otac i veza postaje zlatni zatvor: Imam sve, a iznutra nemam ništa.
Venera ovdje prima utjecaj Saturna, Marsa i Ketua, a to znači da je napadnuta sa svih strana, pored toga je i Rahu u Biku ili Venerinom znaku. To znači da su je gotovo svi malefici napali. Ljubav ili Venera je sada pod opterećenjem karmičkih  čvorova i vladarom karme- Saturnom. Situacije, misli ili partneri iz prošlosti su prisutni fizički ili mentalno poput nekih opsjednuća, blagih misli koje se uvlače potpuno benigno. Želja za strasti koju diktira kombinacija Venere i Marsa sada se ne može izražavati jer Saturn govori o nedostupnim odnosima, zaljubljivanjima u krive partnere, a oni koji su u vezi biti će pod težim opterećenjem. To je astrološko objašnjenje, ali psihološki dolazi do pročišćenja iskrivljenih ili “iščašenih” gledanja na ljubav. Venera se čisti od idealističkih pogleda u odnosima, stvari koje zovemo ljubavlju ustvari nisu ljubav već hrpa neartikuliranih želja koje se ne mogu materijalizirati pa ih zato  ova kombinacija aktivira kako bi se vidjela lažna čežnja i htjenje.
Nedostupne ljubavi koje aktiviraju Saturn i Venera ustvari su takve jer postoji strah od istinskog zbližavanja,  biraju se krive osobe kako bi se obrambeno zaštitila osoba od intimnosti i na taj način ostaje u djetinjem stanju u kojem tumači da joj je sudbina oduzela ljubav. Ipak, stvar je drugačija, planete su ljudske projekcije koje predstavljaju stvarnost onakvom kakva ona nije jer kako kaže Tibetanska knjiga mrtvih: “Zemlja je Bardo stanje ili iluzorno stanje projekcije.” To je stanje ili razina razvoja svakog čovjeka i problemi su ustvari projekcije.
Ketu napada Veneru što nam donosi karmički tajne veze koje su bile ispunjene posesivnosti i ljubomorom. Ovaj položaj se može osjećati kroz čežnju za prošlim odnosima ili idealizacijama pogotovo onih koji su bili u tajnosti.
Kada bi ovaj položaj morali definirati jednoj rečenicom, glasila bi: To su odnosi ispunjeni nepovjerenjem koje volimo zvati ljubavlju umjesto samokažnjavanjem.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Jupiter- arhetip mudraca i zašto je važan u sadašnjostiAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email