Tranzitni Retrogradni Merkur

Tranzitni Retrogradni MerkurRetrogradni Merkur će biti prisutan od 10.5. do 3.6. Ovaj položaj nije dobar za potpisivanje ugovora, biti će problema u slanju poruka, mailova, mobitelima, neke stvari morati ćete ponoviti u komunikaciji i dva puta. Ipak, u psihološkom segmentu Merkur kao um vlada i nesvjesnom stranom. On je Hermes, hemafrodit i u Retrogradnom jača puno više rad s nesvjesnim te je povezan s originalnim zaključcima.
 Vizija ne izlazi iz uma, već iz nečega većeg. Merkur kada ide naprijed ne može dati vizionarski aspekt. Sada je on odličan za maštu i intuiciju, odnosno potrebno je da informiramo um i da mu dozvolimo da ga ta vizija obuzme kako bi vidio drugu perspektivu. Poznato je da je Nikola Tesla svoje izume dobivao kroz vizije te dopuštao da ga ovaj aspekt prirode obuzme i kroz njih stvara. Ova spoznaja, koliko god izazovna i neugodna, sama je inicijacija u sveti prizor koja izvire u svakome od nas i daje sjeme za cjeloviti pogled na stvari, kroz nova pravila a ona donose više moći. Međutim, sve to zahtijeva novu arhetipsku dinamiku, veću širinu svijesti, snažnije polje da bi se prihvatile ideje. Ako nešto želite primiti u sebe potreban vam je jači sustav kako bi vas ideja mogla obuzeti.
Stoga, ovo je dobro razdoblje za procijeniti kako um stvara asocijacije i karmu kroz ograničeno razmišljanje. Ovo je razdoblje za intuiciju. Kako kažu alkemičari, tertium non datur, što  znači da intuicija nije dana, već sposobnost koju, iako urođena svima nama, svatko od nas mora zaraditi.
Ovo je vrijeme  da se shvati kako je naš um isprepleten arhetipovima sjena, kako da stvarnost koju gledamo okrenemo prema tim arhetipovima i vidimo da naše ljutnje imaju korijen u tim arhetipskim slikama a ne na samu stvarnost.
Ovo je je vrijeme propitivanja načina kako mislimo a mi Zapadnjaci mislimo prema judeo-krščanskom uređenju uma. Retrogradni Merkur nas uči kao da se vratimo u prošlost i vidimo kako taj um gleda samo jednu stranu i izostavlja nesvjesnu stranu.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terpeut

Pročitaj  Tranzit Marsa i Venere, vrijeme projekcije ljubavi. Što se skriva iza?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Utorak – Važnost suosjećanja | Vedski jyotish
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email