Upoznati krivca

Upoznati krivca“Svaki čovjek sebe treba smatrati jednako uravnoteženim: napola dobrim, a napola zalim. Isto tako, on bi cijeli svijet trebao gledati kao napola dobar, a napola zao…. Jednim dobrim djelom će pregnuti vagu za sebe, a i za cijeli svijet, na stranu dobra.”
-Maimonides
“Započnite svaki dan govoreći sebi: Danas ću se susresti s miješanjem, nezahvalnošću, drskošću, nelojalnošću, zlovoljom i sebičnošću – sve to zbog neznanja počinitelja o tome što je dobro ili zlo. Ali sa svoje strane dugo sam percipirao prirodu dobra i njegovu plemenitost, prirodu zla i njegovu podlost, a također i prirodu samog krivca, koji je moj brat (ne u fizičkom smislu, već kao bližnje stvorenje slično obdaren razumom i udjelom božanskog); stoga me ništa od toga ne može povrijediti, jer me nitko ne može umiješati u ono što je ponižavajuće. Niti se mogu ljutiti na svog brata niti ga vrijeđati; jer smo on i ja rođeni da radimo zajedno, kao čovjekove dvije ruke, noge ili kapci, ili gornji i donji red njegovih zuba. Opstruirati jedno drugo protivno je zakonu prirode – a što je iritacija ili odbojnost nego oblik opstrukcije.”
— Marko Aurelije, Meditacije
Umjetnost: Maximilian Lenz

Pročitaj  Tranzit Marsa i Venere, vrijeme projekcije ljubavi. Što se skriva iza?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Novi tranzit Rahua i Ketua, obilježiti će sljedećih godinu i pol
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email