Uštap u Lavu – samo te ljubav može iscijeliti


Prvi puni Mjesec u ovoj godini odvit će se 28.1. u 20 sati i 16 minuta na 9′ Lava. Intenzivan je, pun drame, neočekivanih preokreta, a sve se odvija u središtu našeg bića, unutar našeg srca.

Lavlji puni Mjesec je ponosan, strastven, baca nas u potragu za ljubavlju, za svime onime što budi naše srce. S njim u narednim tjednima preispitujemo što i koga volimo, zašto volimo, što nam je potrebno da bismo bili sretni u ljubavi, našu roditeljsku ulogu, kao i sve one odnose u koje ulažemo svoju emocionalnu energiju.

On je mjesto naše kreativnosti, autentičnosti, slobode izražavanja sebe, slobode voljenja bez straha i unutarnjih kočnica.

Ovo sam ja, nekad puna ljubav, nekad ljuta, nekad topla i posvećena, a ponekad odsutna i udaljena. Možeš li to prihvatiti?

Možeš li prihvatiti sebe i sve svoje, bez kritike i osude?

Samo se voljeti…

Sada je vrijeme da posvetimo pažnju svom unutarnjem djetetu, da ga čujemo, prihvatimo i priznamo. Udovoljimo svojim najdubljim potrebama koje su možda bile zanemarene u djetinjstvu. Burne reakcije ljutnje, pojava tuge, depresije, ovisnosti sve su to glasovi našeg zanemarenog ranjenog djeteta. Zato je sada više no ikad vrijeme da ga zapitamo što mu treba…

Uđite u sebe i svoje istinske potrebe. Posvetite se sebi. Pustite malo vanjski svijet i pokušajte se distancirati od onoga što vas izbacuje iz ravnoteže. Zapitajte sami sebe – što mi danas treba da bi se osjećala dobro?

Astrološki gledano, ovaj Uštap u Lavu ima nekoliko važnih aspekata.

Pročitaj  Venera u Vodenjaku – očaraj me svojim pravim JA

1. T kvadrat između Sunca, Jupitera, Mjeseca, Urana i Marsa može stvoriti neke napetosti u određenom području našeg života. Ako se i pojave neki problemi, oni neće biti tu da vam otežaju, već da vam pomognu da nešto shvatite i odaberete najbolje za sebe. Zato je važno biti svjestan promatrač. Nemojte reagirati u ljutnji, dajte si vremena da sagledate što se uistinu događa, a potom djelujte, iz mira i s jasnom namjerom. Mogući su intenzivnija iskustva na polju ljubavi, u odnosu s djecom, prijateljima, na financijskom području. Držite svoj ego pod kontrolom. Postupanje iz ega može stvoriti nove teškoće.

2. Bliski kontakt Sunca i Jupitera stvara novu priliku, no lako se zaletimo, precijenimo vrijednost, učinimo nešto nesmotreno, a potom smo primorani sanirati posljedice

3. Venera i Pluton na 25′ Jarca pričaju priču o ljubavi koja nije obična, puna je drame, intenziteta, strasti, ali i kontrole, ljubomore i manipulacije. Kao da se ide iz krajnosti u krajnost. Čuvajte se odluka kojima sami sebe sabotirate. I pravi je trenutak da se zapitate što je za mene ljubav, zašto želim partnera i vezu, kakav odnos želim te što mogu učiniti i promijeniti da poboljšam svoj partnerski život. Nešto se duboko transformira s ovim spojem.

4. Merkur u Vodenjaku polako usporava i 30. siječnja kreće unatrag. Ulazimo u vrijeme novih spoznaja i uvida. Pometeno ispod tepiha počet će izlaziti na površinu.

I na kraju ovo je priča o našem Ja, o našoj sigurnosti u sebe te o brizi za vlastitu dobrobit. Ovo je priča o ljubavi koja se stvara unutar nas. Nadolazeći događaji pomoći će nam da shvatimo koliko volimo sebe i koliko nam je bitno da budemo zadovoljni sobom i svojim životom. Tek tada, s tom ljubavi unutar nas sposobni smo stvoriti i ljubav u vanjskom svijetu. Jer sve se stvara prvo u nama, a potom manifestira na van.

Pročitaj  Pomrčina Sunca u Raku – koja je tvoja životna misija?

Volite sebe. Čuvajte sebe. I birajte ono što vas istinski raduje.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email