Uštap u Lavu – samo te ljubav može iscijeliti


Prvi puni Mjesec u ovoj godini odvit će se 28.1. u 20 sati i 16 minuta na 9′ Lava. Intenzivan je, pun drame, neočekivanih preokreta, a sve se odvija u središtu našeg bića, unutar našeg srca.

Lavlji puni Mjesec je ponosan, strastven, baca nas u potragu za ljubavlju, za svime onime što budi naše srce. S njim u narednim tjednima preispitujemo što i koga volimo, zašto volimo, što nam je potrebno da bismo bili sretni u ljubavi, našu roditeljsku ulogu, kao i sve one odnose u koje ulažemo svoju emocionalnu energiju.

On je mjesto naše kreativnosti, autentičnosti, slobode izražavanja sebe, slobode voljenja bez straha i unutarnjih kočnica.

Ovo sam ja, nekad puna ljubav, nekad ljuta, nekad topla i posvećena, a ponekad odsutna i udaljena. Možeš li to prihvatiti?

Možeš li prihvatiti sebe i sve svoje, bez kritike i osude?

Samo se voljeti…

Sada je vrijeme da posvetimo pažnju svom unutarnjem djetetu, da ga čujemo, prihvatimo i priznamo. Udovoljimo svojim najdubljim potrebama koje su možda bile zanemarene u djetinjstvu. Burne reakcije ljutnje, pojava tuge, depresije, ovisnosti sve su to glasovi našeg zanemarenog ranjenog djeteta. Zato je sada više no ikad vrijeme da ga zapitamo što mu treba…

Uđite u sebe i svoje istinske potrebe. Posvetite se sebi. Pustite malo vanjski svijet i pokušajte se distancirati od onoga što vas izbacuje iz ravnoteže. Zapitajte sami sebe – što mi danas treba da bi se osjećala dobro?

Pročitaj  Još se uvijek čeka znanstveni dokaz za efikasnost kanabisa kod najtežih bolesti no dokaza za opasnost od rekreativne uporabe već ima dovoljno

Astrološki gledano, ovaj Uštap u Lavu ima nekoliko važnih aspekata.

1. T kvadrat između Sunca, Jupitera, Mjeseca, Urana i Marsa može stvoriti neke napetosti u određenom području našeg života. Ako se i pojave neki problemi, oni neće biti tu da vam otežaju, već da vam pomognu da nešto shvatite i odaberete najbolje za sebe. Zato je važno biti svjestan promatrač. Nemojte reagirati u ljutnji, dajte si vremena da sagledate što se uistinu događa, a potom djelujte, iz mira i s jasnom namjerom. Mogući su intenzivnija iskustva na polju ljubavi, u odnosu s djecom, prijateljima, na financijskom području. Držite svoj ego pod kontrolom. Postupanje iz ega može stvoriti nove teškoće.

2. Bliski kontakt Sunca i Jupitera stvara novu priliku, no lako se zaletimo, precijenimo vrijednost, učinimo nešto nesmotreno, a potom smo primorani sanirati posljedice

3. Venera i Pluton na 25′ Jarca pričaju priču o ljubavi koja nije obična, puna je drame, intenziteta, strasti, ali i kontrole, ljubomore i manipulacije. Kao da se ide iz krajnosti u krajnost. Čuvajte se odluka kojima sami sebe sabotirate. I pravi je trenutak da se zapitate što je za mene ljubav, zašto želim partnera i vezu, kakav odnos želim te što mogu učiniti i promijeniti da poboljšam svoj partnerski život. Nešto se duboko transformira s ovim spojem.

4. Merkur u Vodenjaku polako usporava i 30. siječnja kreće unatrag. Ulazimo u vrijeme novih spoznaja i uvida. Pometeno ispod tepiha počet će izlaziti na površinu.

Pročitaj  Stvarna ljubav i strast kako djeluje karma?

I na kraju ovo je priča o našem Ja, o našoj sigurnosti u sebe te o brizi za vlastitu dobrobit. Ovo je priča o ljubavi koja se stvara unutar nas. Nadolazeći događaji pomoći će nam da shvatimo koliko volimo sebe i koliko nam je bitno da budemo zadovoljni sobom i svojim životom. Tek tada, s tom ljubavi unutar nas sposobni smo stvoriti i ljubav u vanjskom svijetu. Jer sve se stvara prvo u nama, a potom manifestira na van.

Volite sebe. Čuvajte sebe. I birajte ono što vas istinski raduje.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email