Uštap u Ovnu – kako biti bolji prema sebi


Dva dana nakon što je Merkur krenuo direktno, 20. listopada u 15 sati i 57 minuta odvit će se pun Mjesec na 27 26′ Ovna.

Bili smo u prilici skupiti niz uvida i spoznaja vezanih uz naše odnose i ljude s kojima smo poslovno i privatno povezani, a u narednim tjednima vrijeme je da se zapitamo – gdje sam ja u svemu tome i što ja mogu učiniti da bi osnažila/osnažio sebe, a time i svoje odnose?

Merkur koji je krenuo naprijed ispod površine izbacuje spoznaje i informacije koje ne možemo više ignorirati.

Nekad je najteže samom sebi priznati, prihvatiti da nešto radimo što nije dobro za nas, a i za druge. Priznanjem i prihvaćanjem takvih ‘propusta’ započinjemo proces osobne promjene.

Ako i dalje ignoriramo i ponašamo se na isti način, od drugih dolaze novi podražaji koji nas izbacuju iz ravnoteže. I dalje se žalimo na druge i njihovo ponašanje, postaje sve teže i propuštamo priliku za kvalitetni zaokret.

Ovo je idealno vrijeme da jedan dio tereta i odgovornosti koje smo preuzeli, a koji nisu naši, delegiramo, odnosno prepustimo osobi koja je toga vlasnik. U želji da sačuvamo mir u odnosima, preuzimamo na sebe previše. Umorni smo, iscrpljeni, a često i razočarani. Sada je trenutak kada trebamo izgovoriti sebe, sve ono što duboko potiskujemo u ime prividnog mira. Izgovaranje sebe ne podrazumijeva kritiku i napad na drugoga, već iznošenje svih onih osjećaja i misli koje nosimo u sebi.

Pročitaj  Srijeda – Laži nisu put

Budući da je vladar Uštapa, Mars koji se nalazi u Vagi, očito je da nas čeka još jedan krug ‘rada’ koji je vezan uz odnose, pravna pitanja, sklapanje ugovora, parnice.

Nešto dolazi do svog vrhunca, one prijelomne točke kada je promjena nužna ako želimo održati ono što imamo ili naprosto poboljšati okolnosti u svom životu.

Budi se strast i odlučnost. Impulzivni smo, hoćemo sve sad i odmah. Jedan se odnos može raskinuti, novi započeti pod utjecajem strasti.

Budi se naš unutarnji ratnik, naša unutarnja snaga i odlučnost, sve ono što smo izgubili udovoljavajući drugima. I umjesto da sada očekujemo nešto od drugih, i pitamo se stalno ista pitanja – što on/ona hoće i osjeća, pravo je pitanje – što očekujem od sebe, kako ja doživljavam to što se događa?

Plutonov će utjecaj dodatno začiniti ovaj Uštap i može pojačati borbu za moć. Primjerice ako se postavite i borite za sebe, a to dosad niste činili, moguće je da to kod druge strane izazove ljutnju.

Važno je samo da nas potisnute emocije koje izlaze na površinu ne odvedu u kompulzivne i destruktivne modele ponašanja te da isključimo sve manipulacije i iskreno progovorimo o onome što nam je bitno. Probudit će se neki strahovi i paranoje. Idealno je da ih sada vidimo.

Pročitaj  Opis opće situacije u svijetu 2021-2022

Pogledajte gdje i kada sabotirate sebe i idete protiv onoga što je vama važno. Podsvijest će voditi svoju igru, zato primijetiti koje vam misli dolaze i kakva su vaša uvjerenja.

I tu je ključ kojim imamo priliku otvoriti vrata velikoj osobnoj promjeni. Promjeni koja nas vodi prema prihvaćanju i čuvanju sebe.

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email