Uštap u Ovnu – promjena ide iz nas

Uštap u Ovnu – promjena ide iz nas

U nedjelju, 13. listopada u 22 sata i 8 minuta Mjesec će se napuniti u Ovnu. Ovan je prvi znak Zodijaka, simbol je početka novog životnog ciklusa.

Ima taj pionirski duh, spremnost da hrabro zakorači u nove mogućnosti. Ovan je simbol našeg Ja, a nasuprot stoji Vaga, prostor u kojem nas zanimaju drugi. Ovan je JA, Vaga je MI. Ovan traži samopotvrđivanje, Vaga traži ulaganje u odnose i stvaranje kompromisa.

Stoga će glavna tema ovog punog Mjeseca biti gdje sam ja u svojim odnosima. No isto tako traži od nas da uspostavimo ravnotežu između osobnih potreba i zadovoljenja potreba drugih, odnosno između vlastite neovisnosti i vezanosti uz one koje volimo.

Kad smo u vezi ili braku često smo fokusirani na odnos, na partnera. Promišljamo o tome što on/ona misli, što želi, koje su mu namjere, zašto radi to što radi? No vrlo rijetko polazimo od sebe.

Kako se ja osjećam u odnosu?

Kako doživljavam partnerovo ponašanje?

Ako me nešto smeta, što je to i kako mogu u tom odnosu osnažiti sebe, prevladati neke svoje slabosti, ne samo odnosa radi, već zbog sebe?

Što mi treba da bih se osjećala ispunjeno i zadovoljno?

Znam li uopće tražiti za sebe?

Dajem li više ili više primam?

Zanimljivo je kako je nekim ljudima lakše dati, nego primiti. Naprosto nisu naučili biti voljeni, ne poznaju taj osjećaj, doživljaj jer im nije dan u djetinjstvu.

Pročitaj  Venera/Kiron – liječim i otpuštam boli

Ovaj Uštap poziva nas da postanemo lideri u vlastitom životu. Ojačamo svoje samopouzdanje. Naučimo više poštovati sebe u odnosima s drugima. Promjena koja se događa u nama, uvjetuje i promjenu u našem vanjskom okruženju.

Tamo gdje Ovan govori o samopotvrđivanju, Vaga govori o kompromisu. Postoji potreba za biti u odnosu, no isto tako se i javlja svjesnost o tome koliko smo zadovoljni tu gdje jesmo.

Uštap će biti pod pritiskom Plutona i Saturna.

Riječ je o dubinskoj promjeni. U idućih nekoliko tjedana može doći do velikih transformacija na polju odnosa, ali i na osobnom planu. Možda će neki odnos biti prekinut jer ćete shvatiti da ste već duže vrijeme u njemu nezadovoljni. Pluton je simbol tajni, opsesija, smrti. unutarnje moći, kontrole. Kako ste s tim temama? Jeste li svoju moć dali u tuđe ruke? Držite li se grčevito za ono čemu je prošlo rok trajanja?

Ovaj Uštap donosi svojevrsnu katarzu na polju odnosa. Što treba pustiti, a što zadržati? Također dobro je vidjeti koliko karijera i zahtjevni profesionalnog života otežavaju posvećivanje sebi, ali i odnosima do kojih nam je stalo.

Najviše promjena očekuje osobe rođene u znaku Ovna, Vage, Raka i Jarca, kao i one koji imaju Podznak u tim znakovima.

 

Ja činim svoje, ti činiš svoje.

Ja nisam na ovom svijetu da bih ispunio tvoja očekivanja.

I ti nisi na ovom svijetu da ispuniš moja očekivanja.

Ti si ti. Ja sam ja.

Ako se slučajno sretnemo, bit će divno.

Ako se to ne dogodi, tu se ništa ne može.

Fritz Perls, začetnik gestalt psihoterapije

Pročitaj  Četvrtak, 31.10. - odgovori su u nama

 

Photo by Matheus Bertelli from Pexels

Objava Uštap u Ovnu – promjena ide iz nas pojavila se prvi puta na Julijana Oremović.

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email