Uštap u Raku – potisnuto izlazi na površinu


Pun Mjesec dogodit će se 18. siječnja u 00:48 minuta na 27′ Raka. Pred nama je još jedna energetski snažna astralna konfiguracija koja bi mogla pokazati, pa i ‘izbrisati’ sve ono što je toksično, sabotirajuće, destruktivno, manipulativno i problematično.

Ponekad je teško pustiti, ponekad se držimo za nešto što nam ne čini dobro, mislimo promijenit će se, bit će bolje. Sada možemo jasno vidjeti što jest. Kao da nema sredine, izlazi ono što je gurnuto ispod tepiha, maske padaju.

Sve to čini bliski odnos Sunca i Plutona koji će sudjelovati u ovoj Mjesečevoj mijeni koja se odvija u emotivno osjetljivom Raku. Pluton je simbol transformacije, kontrole, destruktivnog ponašanja, smrti, opsesije, kontrole, pa i manipulacija. Razmislite je li neka od ovih tema bitna za vas.

Odvija se tranzicija. Pomičemo se s jednog mjesta na drugom i pritom nešto ostavljamo iza sebe jer je suviše teško i teretno da bismo to nosili na svojim leđima. Ono što smo zakopali pojavljuje se na površini. Odrađujemo veliki ‘posao’, a bitan je za iscjeljenje naših emocija, privatnog života i daljnjeg napretka.

Retrogradni Merkur u Vodenjaku usmjerava naše misli prema nekim prošlim iskustvima, pokušavamo bolje shvatiti neke okolnosti iz prošlosti, a koje su bitne za sadašnje odabire. Možda započnete jedan važan razgovor koji će biti iniciran nekim nespretno izrečenim izjavama, a možda i zašutite i odlučite si dati vremena kako biste bolje shvatili okolnosti u kojima se nalazite.

Pročitaj  Mars u Blizancima – kojim putem krenuti?

Retrogradna Venera u Jarcu i dalje revidira naš osjećaj osobne vrijednosti, ali i naše odnose.

Je li to najbolje što mogu?

Zaslužujem li više od ovoga?

Znam li i mogu li?

Ovaj pun Mjesec s retrogradnim planetima poziva nas da preispitamo što u svom životu smatramo zaista vrijednim. Prema kome ili čemu imamo osjećaj pripadnosti? Kakva nam je slika obiteljskog života? Imamo li neriješenih priča sa svojim roditeljima zbog kojih smo u stalnim problemima?

Ovaj puni Mjesec daje glas našim emocijama, onim signalima koji nastaju i dolaze iz trbušne šupljine. Iskreni glas. Uđite u te emocije, prepustite se toj plimi, neka vam pokaže što vi uistinu trebate i sabotirate li sami sebe u ispunjenju potreba.

Vrijeme je da ustanemo za sebe. Stvorimo unutar sebe osjećaj sigurnosti i odmaknemo se od onoga čemu dopuštamo da nam ga oduzima.

Unutar ovog ciklusa do idućeg punog Mjeseca rješavamo pitanja vezana uz roditelje, našu roditeljsku ulogu, stambeno pitanje, obiteljsko vlasništvo i nasljeđe. Da bismo mogli dalje napredovati i razvijati se, prvo trebamo stvoriti čvrste temelje na kojima ćemo se osjećati sigurno. I zato je važno birati za svoje dobro i u ime svog dobra.

Pročitaj  Srijeda, 26.2. – stižu odgovori koje tražite

Ne ići protiv sebe, već stajati iza sebe.

Biti samome sebi roditelj kojeg možda nismo imali tijekom odrastanja.

Vrijeme je za njegovanje sebe.

Odakle ćete krenuti?

Photo by zhang kaiyv on Unsplash

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email