Utorak – Dan opuštanja

Utorak – Dan opuštanjaPrvi dio dana nije dobar za emocije koje mogu biti snažno naglašene. Današnje sazviježđe Purva Phalguni se sastoji od dvije sjajne zvijezde na noćnom nebu, Zosme i Chertan. Te zvijezde se nalaze u zviježđu Lava, pozicionirane su na lijevoj strani svijetle zvijezde Regulus. Purva Phalguni predstavlja prednje noge u krevetu, koje simboliziraju odmor, pomlađivanje i zadovoljstvo. Vladajuće božanstvo je Bhaga, bog užitka, daruje ljubav i seksualnu strast. Venera, planetarni vladar ovog sazviježđa donosi zahvalnost za odnose, ljepotu i luksuz. Smatra se da ovo sazviježđe nosi u sebi najviše bezbrižnosti, pa odbacite na trenutak svoje brige. Kako je Freud rekao: Život provodimo u obrambenim stavovima umjesto da uživamo u njemu. S druge strane, ovaj dan nosi simboliku priznanja za svoja postignuća, ali istodobno ovo sazviježđe je sinonim za lijenost i pretenciozno ponašanje. Ukratko, ovaj dan nosi simboliku opuštanja, rekreacije, a ponekad i taštine.  Viši aspekti ovog dana su obnova i zadovoljstvo kroz ljubav prema umjetnosti i kreativnosti. Mnogi kreativni ljudi su rođeni u ovom sazviježđu.
Poznati koji su rođeni u Purva Phalguni su: Dustin Hoffman, John F. Kennedy, John Travolta, Robert Redford, Shirley McClaine i Madonna.

Pročitaj  Srijeda – Novi početak

 Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email