Utorak – Moć iza koje stoji velika zvijezda

Utorak – Moć iza koje stoji velika zvijezda


Utorak – Moć iza koje stoji velika zvijezda

Danas vlada Jyeshta i bit će zajedno s Kethuom vječitim neprijateljem što donosi jaki gubitak emocionalne kontrole. Ona počinje na 16.40 stupnjeva i proteže se do 30 stupnja znaka Škorpiona. Njome vlada Indra i planet Merkur. Nosi u sebi  sve nijanse pobijede i želje za pobjedom, te je simbolizira štit zaštite. Ono što karakterizira današnji dan jest želja za vlašću, jaka borbenost, tvrdoglavost u kojoj se želi čuti samo jedna riječ, a to je uspjeh.
Antares, zvijezda današnjeg sazviježđa Jyestha je najsjajnija zvijezda zviježđa Škorpion i šesnaesta po sjaju među svim zvijezdama noćnoga neba. Ona je jedna od četiri najsjajnije zvijezde u astrologiji. Ime dolazi od grčkog – onaj koji je poput Ariesa.
Zbog crvenkaste boje podsjeća na Mars, pa od tuda dolazi i naziv. Stari arapski naziv je Kalbalakrab, “Štipavčevo srce”. Neki smatraju da ime dolazi od velikog ratnika Antara. Maori je smatraju glavnom zvijezdom na nebeskom svodu. Kinezi je zovu drugom najsjajnijom zvijezdom i bila je glavna zvijezda dinastije Shang. U Egiptu su je zvali škorpionskom boginjom Selkis. Inače, smatra se da će Antares za nekoliko tisuća godina doživjeti sudbinu supernove. To je velika zvijezda, a na slici možete vidjeti kako je naše Sunce patuljak u odnosu na ovu zvijezdu. Ljudi koji su rođeni u ovom sazviježđu, pod utjecajem ove zvijezde traže moć, a veličina zvijezde govori o želji za veličinom. Simbolizam i sinhornicitet, osnova su nesvjesnog.

Pročitaj  Petak – Između strasti i umjetnosti

Narudžbe knjiga, cijena 90kuna: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email