Utorak-Ponos nije dobar odabir

Utorak-Ponos nije dobar odabirDanas je Mjesec u sazviježđu rođenje ega. Veličinu vašeg ega možete otkriti po izazovu koji ste prihvatili, po mjeri vaših ambicija. Jednostavnost nije privlačna egu, jednostavnost je smrt za ego.
A čovjek je izabrao zamršenost čak ondje gdje uopće nema potrebe za njom. I to zbog jednostavnog razloga – kad je nešto zamršeno, on može rasti i jačati svoj ego. On postaje sve važniji u politici, religiji, u društvu.  I zato program obrazovanja budi ambiciju, ali i kaznom, te nagradom. Naši roditelji od samog se početka previše nadaju našem uspjehu. Jednostavan čovjek se smatra glupanom. Jednostavan čovjek nije bio do sada cilj ljudskog društva. Čitava povijest jest povijest ega, a ne povijest koja bi nas trebala dovesti do psihičke stvarnosti i postulata kako da najbolje dođemo do sreće i ispunjenja. Stoga vodite računa o svom egu. Budite iznad njega, a ne da vam on određuje način života.
 

Pročitaj  Želje u odnosuAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email