Utorak – Pun Mjesec | Vedski jyotish

Utorak – Pun Mjesec | Vedski jyotish


Utorak – Pun Mjesec

Danas je Pun Mjesec u 13.51h i dobar je dan za post kao i za meditaciju. Današnje sazviježđe Jyestha nosi u sebi želju: biti najbolji, koja se danas postiže vlastitim naporom. Jyestha je sazviježđe vlasti i moći u kojoj se Mjesec ne osjeća dobro. Humberto Maturana smatra da naše emocije, a ne razum, u svakom trenutku određuju naše ponašanje, te da prikrivamo emocionalnu pozadinu na kojoj zasnivamo naše argumente kada tvrdimo da se ponašamo racionalno. Da podsjetimo: Antares, zvijezda današnjeg sazviježđa Jyestha je najsjajnija zvijezda zviježđa Škorpion i šesnaesta po sjaju među svim zvijezdama noćnoga neba. Ona je jedna od četiri najsjajnije zvijezde u astrologiji. Ime dolazi od grčkog – onaj koji je poput Ariesa. Zbog crvenkaste boje podsjeća na Mars, pa od tuda dolazi i naziv. Stari arapski naziv je Kalbalakrab, “Štipavčevo srce”. Neki smatraju da ime dolazi od velikog ratnika Antara. Maori je smatraju glavnom zvijezdom na nebeskom svodu. Kinezi je zovu drugom najsjajnijom zvijezdom i bila je glavna zvijezda dinastije Shang. U Egiptu su je zvali škorpionskom boginjom Selkis. Inače, smatra se da će Antares za nekoliko tisuća godina doživjeti sudbinu supernove.
                                                                                                               

Pročitaj  Neraspadnuta tijela mogu biti djelo prirodnih faktora ili snage duha SRCE SV. L...Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email