Utorak – Sazviježđe poslovnog napretka i loših odnosa

Utorak – Sazviježđe poslovnog napretka i loših odnosaDhanishtha sazviježđe doslovno znači  najbogatiji i prevodimo je kao bogat i blagotvoran. Dakle, današnje sazviježđe je dobro za bogatstvo i status, a također donosi puno užitaka. Simbol ovog sazviježđa je glazbeni bubanj i ovo se sazviježđe povezuje sa svim vrstama glazbenih aktivnosti i sukladno tome, ovaj dan je odličan za glazbu i umjetnost. Neki vedski astrolozi vjeruju da glazba bubnja  spaja osobu sa Bogom Šivom i pokazuje osobine kao što je: stvaranje iz ničega.  Flauta je alternativni glazbeni intrument ovog sazviježđa. Dakle, ovo je dan koji jača posao, želju za napretkom, bogatstvom, daje dobar ukus i interes za glazbu, ali daje mogućnost da stvorite nešto iz ničega.
Osobine ovog dana su organizacijske sposobnosti, puno energije, uzemljenost. Mars je  vladajuća planeta Dhanishthe i prema tome to sazviježđe dobiva mnoge osobine Marsa kao što su hrabrost i angažirnost u nekoj vrsti ratovanja u struci. Ipak, momentalno stvara planetarni rat s Venerom i donosi probleme u odnosima, ali i samo sazviježđe je loše za odnose. Mars je ovdje u egzaltaciji što znači da je ovo najbolje djelovanje Marsa i može iskorstiti njegove najbolje karakteristike.
      Ovo sazviježđe daje dobar smisao za  poslovanje, trgovinu i diplomaciju. Možemo ga koristiti za poslovni uspon. Ipak, ovaj položaj barem dok je u Jarcu ili prvom djelu dana, daje vrlo materijalističku orijentaciju. U Vodenjaku daje umjetničku i duhovnu orijentaciju. Ovo sazviježđe donosi i tvrdoglavost, donekle zbog jakog utjecaja Marsa, a katkada donosi i egoističnost. Utjecaj Dhanishthe danas nije dobar za brak i bračni život prvenstveno zbog tvrdoglave prirode.

Pročitaj  Kako nam je Eros u odnosima pomrsio računeAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email